Vai Tu dedzini čekus? Kāpēc tas būtu jādara? Lūk, atbilde!

Foto: Wirestock Creators/Shutterstock.com

Nereti Mēness kalendāros, kas publicēti dažādos izdevumos, var lasīt arī īpašas norādes: čeku dedzināmais laiks. Vai tiešām ir tik vienkārši – sadedzini čeku, un iztērētā nauda atgriezīsies makā? Lūk, astrologa un numerologa Kristapa Baņķa skaidrojums.



Kāpēc cilvēki to dara?

«Čeku dedzināšanu varētu nosaukt par mazo uzņēmējdarbību, kur katrs cilvēks pats var apsaimniekot savus izdevumus, lai tie atkal nestu ieņēmumus,» uzskata Kristaps Baņķis. «Kopumā šis process saucams par astromaģiju, jo tajā ir gan astroloģija, gan maģija. Astroloģija ir tiktāl, cik nodefinē precīzu laiku, kad to labāk darīt.

Kad sākas ritualizētā kārtība – kā dedzināt, kur kaisīt pelnus –, tā jau ir maģiska procedūra.

Astromaģiju izmanto arvien vairāk uzņēmēju, arī slaveni un ietekmīgi cilvēki – droši vien tāpēc, ka ir sapratuši: čeku dedzināšana ir cilvēka dialogs pašam ar sevi par savām finansēm,» stāsta Kristaps Baņķis. Pirkumu un pakalpojumu čekus jau piecus gadus dedzinot arī viņš pats. «Čeku dedzināšanas procesā pat summa precīzi zināma – cik izdevi un cik vēlies atgūt. Vai saņemsi prēmiju vai negaidītu dāvinājumu, laimestu, algas palielinājumu – varianti ir.

Tiem, kas šo darbošanos noliedz, jāsaprot, ka lielākajai daļai cilvēku, kas sāk dedzināt čekus, ir kādas grūtības ar naudu, tāpēc viņi mēģina rūpīgāk darīt visu, kas tā vai citādi saistīts ar saimniecisko darbību.

Viņiem naudas enerģija nav tik labvēlīga kā tiem, kas piedzimuši ar bagātības iestrādēm horoskopā un kuriem viss izdodas finansiāli veiksmīgi. Cilvēkam, kuram nav tādu dotumu, jādara viss iespējamais, lai izlauztos no neveiksmes apļa. Protams, jāsaprot, ka tikai no čeku dedzināšanas vien labklājību nesasniegsi un nav vērts gaidīt vairāk naudas, nekā izdots.»

Kas uzskatāms par čeku, un kā tos krāt

Ar vārdu čeks jāsaprot visu veidu dokumenti, kas apliecina naudas plūsmu, – tie ir veikalā izsniegtie čeki, izraksti no bankas, izdrukas no bankomāta, rēķinu kopijas. Nav nekādas vajadzības saglabāt trīs atšķirīgus čekus par vienu un to pašu maksājumu, pietiks ar vienu.

Čekus vēlams krāt kādā īpašā vietā – atvilktnē, kastē, bet ne makā.

Katram jākrāj tikai savus izdevumus apliecinošie čeki, nevis jāsavāc čeki no radiem un tuviniekiem cerībā – jo vairāk čeku, jo turpmāk nāks vairāk naudas. Čeki par medicīniskajiem pakalpojumiem, izglītību un bērnu interešu pulciņiem, kas tiks iesniegti Valsts ieņēmumu dienestā, lai atgūtu nodokļu pārmaksu, jāliek atsevišķi.

«Uzkrāšanas ideja pati par sevi ir labvēlīga – cilvēks uzkrāj resursus, tad tos apkopo, strādā ar tiem, izsverot, ko vēlas, un pēc tam sadedzina. Pats čekus krāju īpašā kastītē un pirms dedzināšanas pārskatu, lai atcerētos, par ko katrs ir bijis,» neslēpj Kristaps Baņķis.

Kad ieteicams dedzināt čekus?

«Daudzkārt klienti man jautājuši: kad labāk dedzināt čekus? Viņi ezoteriskā literatūrā bija lasījuši pieņēmumus, ka čeki jādedzina Pilnmēnesī. Tad sapratu, ka man jānoskaidro, kā to īsti dara, un noteikti jāaprēķina, kad vislabāk čekus dedzināt. Nopietni caurskatīju Mēness kalendāra iespējas un atradu īstos periodus, kad to labāk darīt,» stāsta Kristapa Baņķis.

Viņa Mēness kalendārā un plānotājā atrodama informācija par labvēlīgākajiem datumiem šai nodarbei, ja tiek nolemts turpmāk mērķtiecīgi sakrātos čekus dedzināt.

«Dienas atzīmētas, lai katrs laikus varētu redzēt, kura diena būs jāieplāno. Tomēr katrā dienā ir planetārās stundas, kas mainās. Vairāk jāizmanto Jupitera, Veneras saules stundas, bet labvēlīgā dienā izvēloties, piemēram, Saturna stundu, labu rezultātu nebūs. Tāpēc esmu izstrādājis arī Čeku dedzināšanas kalendāru, kur norādīti precīzi laiki. Nav jādedzina sakrātie čeki katrā dienā, kas atzīmēta kalendārā. To var darīt arī, piemēram, pāris reižu vai tikai vienreiz gadā.»

Ja ir vēlme iegūt vairāk naudas, labāk izvēlēties dienu, kas iekrīt augošā Mēnesī, jo tad ir enerģētika, kas palīdz visam vairoties. Svarīga ir arī augošā Mēness konkrētā Mēness diena, jo katrai no tām arī ir savi piemērotākie laiki noteiktām vēlmēm.

  • 1. Mēness dienā ieceres labāk iemiesojas tālejošiem plāniem.
  • 6. Mēness dienā domas transformējas, Kosmoss ir atvērts eksperimentiem.
  • 11. Mēness dienā ir visspēcīgākā enerģētika, var domāt par pirkumiem tuviniekiem.
  • 13. Mēness dienā var domāt par ko neparastāku vai par pirkumiem, kas veicami pašam vai kopā ar kādu.

Ja ir vēlme izbeigt parādsaistības un ātrāk atmaksāt kredītu vai aktuālas ir citas darbības, kas palīdzētu samazināt izdevumus nākotnē, jāizvēlas dilstošs Mēness.

  • 16. Mēness diena – lai atrisinātu ilgstošas finanšu problēmas, panāktu mērenību, iegūtu līdzsvaru.
  • 24. Mēness diena – lai mazinātu izdevumus mājas celtniecībai, veselībai, lai racionālāk tērētu naudu ģimenei, bērniem.
  • 28. Mēness diena – lai saprātīgi ieguldītu vērtīgos pirkumos, lai veiksmīgi izdotos visi noslēdzošie rēķini.

Konkrētiem nolūkiem jāraugās arī, kurā zīmē iecerētajā dedzināšana laikā atrodas Mēness. Naudīgākās un ugunīgākās zīmes ir Auns, Lauva un Strēlnieks. Jaunavas zīme šai nodarbei ir par sīkumainu, Mežāzis – par racionāli vēsu, bet laiks, kad Mēness ir Skorpiona zīmē, ir pretrunīgs laiks, tāpēc šīs trīs zīmes labāk neizvēlēties.

Vēzis – zīme, kuru vistiešāk ietekmē Mēness, – atsevišķos gadījumos var dot lielu efektu, taču, būdams krājējs pēc būtības, negribēs viegli laist vaļā, kas nozīmē – atpakaļ nāks ne vienmēr.

Vēža zīmē var dedzināt ģimenei domāto izdevumu čekus, to var darīt arī Vērša zīmē. Uguns stihijai draudzīgas ir arī Gaisa stihijas zīmes: Dvīņi, Svari un Ūdensvīrs. Šīm zīmēm var uzticēt izdevumus, kas nākuši ar lielāku vieglumu. Savukārt Zivju zīmei būs vislielākais ticības spēks.

Mēness dienas jāsamēro ar Saules dienām, jo ir laiki, kad uguni nevajag laist sev tuvumā. Darbības ar uguni vairāk ieteicamas 1., 3., 8., 9., 12., 14., 15., 16., 17., 20., 22. Saules dienā (pasvītrotajās ir maģiskākie laiki). Vistālāk no uguns jāturas 2., 4., 10. un 21. Saules dienā.

Nozīmīgs ir arī planētu stāvoklis izvēlētajā dienā, jo disharmoniska planētu savstarpējā iedarbība var liegt konkrētajai iecerei īstenoties. Nozīme ir arī nedēļas dienai. Vismazāk piemērota naudas rituāliem ir Saturna pārvaldītā sestdiena.

Svarīgi, īsto čeku dedzināšanas laiku meklējot, neizvēlēties čika laikus, jo tad rezultāts var būt neprognozējams.




Kā to darīt

«Kad saproti loģiku, kad to darīt, jāiemācās, kā, un arī jāsaprot, ka nevajag būt negausīgam. Tad process atmaksājas un nauda labāk nāk atpakaļ, ja vien nodoms nav pārlieku materiālistisks. Ja cilvēks, kas čekus dedzina, formulē pats sev labo nodomu, kam naudiņa vajadzīga (ceļojumam, kursiem, dāvanai), tad ir lielākas izredzes iegūt to atpakaļ savā kontā vai makā.

Vienkārši domājot: atdodiet man naudu, ko izdevu, – brīnumi nenotiks.

Laba ir ideja par nolūka spēku – ja kaut ko dari, tad atbrīvojies un atstāj vietu kaut kam jaunam. Jo precīzāk zini, kas tas jaunais ir, jo lielākas iespējas, ka to šādā veidā dabūsi,» pamāca astrologs. Viņš pats čekus dedzinot grila vietā pie mājas vai kamīnā. «Daru to īstajā laikā, precīzā stundā un minūtē, pēc savas kārtības. Taču katram pašam jāizdomā savi rituāli, kurus nevajag nevienam stāstīt. Tad dedzināšana kļūst par meditatīvu procesu. Iesaku katram izdomāt arī savu mantru, skaitāmpantiņu, uzrunu. Un – galvenais – nevajag visu darīt kā smagu pienākuma veicot, bet ar prieku – sajūtoties kā pie Jāņu ugunskura.

Ja jutīsi dusmas, tātad nebūs trāpīts sev labā laikā, bet, ja būs līksma sajūta, tad izdosies.

Var ugunī iemest visus čekus kopā, bet var arī katru atsevišķi, pārdomājot, vai pirkums bija samaksātās naudas vērts. Uguns, protams, jākur piemērotā vietā. Tiem, kuri dzīvo dzīvoklī, kur nav plīts, krāsns vai kamīna, jāmeklē radi, kam ir privātmāja, kur var iekurt uguni. Savu maisiņu vai kastīti ar čekiem nedrīkst atdot citiem sadedzināšanai, jo neviens nevar strādāt ar otra naudu – šāda uzdevuma deleģēšana nav pieņemama, tikai katrs pats var dedzināt savus čekus.

Savu rituālu var veikt vienatnē vai to cilvēku lokā, ar kuriem kopā dzīvo un kas tevi labi pazīst.

Pēc tam ieteicams palaist pelnus pa vējam. Tas ir kā punkts uz i – ja pelnus atstāj kurtuvē vai izmet atkritumos, rituāls var neizdoties. Tomēr nevajag arī pārlieku uztraukties, ja kaut kas nav bijis tieši tā, kā iecerēts, jo jebkādi uztraukumi nes līdzi negācijas, un tās nu nemaz nav vajadzīgas.»



Avots

Leave a Reply