Francijā kādai sievietei kafijas pauzē uzkritis meteorīts

Foto: shophr.climate-kic-proposal.org

Kādai sievietei Francijā kafijas pauzi izbojājis neliels meteorīts, kas ietriecies sievietei krūtīs, viņu pamatīgi izbiedējot.



Sīkais meteorīts ietriecās sievietei ribās, kamēr viņa ar savu draudzeni baudīja kafiju un sarunas. Vietējais medijs “Les Dernières Nouvelles d’Alsace” raksta, ka šādi gadījumi ir ārkārtīgi reti.

“Es izdzirdēju skaļu blīkšķi uz jumta blakus mums. Pēc sekundes sajutu triecienu pa ribām. Man likās, ka tas ir kāds dzīvnieks. Sikspārnis! Pēc tam nospriedām, ka tas ir cementa gabals, tomēr tas nebija tādā krāsā,” stāstīja sieviete, kura izvēlējās palikt anonīma.

Meteorīts ir no starpplanētu ķermeņa meteorīda atdalījies akmens, kas Zemes atmosfērā nav pilnībā sašķēlies. Meteorīdi savukārt ir cēlušies no asteroīdiem vai citām planētām un pavadoņiem. Meteorīdi var būt akmens, metāla vai abu savienojuma.

Lielākā daļa meteorīdu, šaujoties cauri Zemes atmosfērai, pilnībā sadeg, tomēr retos gadījumos fragmenti var nonākt līdz Zemes virsmai, kļūstot par meteorītiem. Parasti tie nav lielāki par dūri; biežāk vien neliela oļa izmērā.




Objektu, kas ietriecās šajā rakstā minētajai sievietei krūtīs, viņa vēlāk parādīja jumiķim, kurš teica, ka tas nav cementa gabals un drīzāk izskatās pēc meteorīta. Pēc tam viņa objektu parādīja ģeologam, kurš pēc sīkākas izpētes secināja, ka objekts sastāv no dzelzs un silīcija sajaukuma un patiesi varētu būt meteorīts.

Incidenti, kad cilvēkam ir uzkritis meteorīts, nav bieži, tomēr vēsturē ir fiksēti vairākas reizes. Pirmais zināmais gadījums, kad meteorīts tiešā veidā skāra cilvēku, reģistrēts pirms teju 70 gadiem ASV. Toreiz 3,6 kilogramus smags meteorīts uzkrita Annai Hodžesai, viņu savainojot.



Avots

Leave a Reply