Gribu vasaras puķes iekaramajos podos. Kā izvēlēties pareizi?

Gribu vasaras puķes iekaramajos podos. Kā izvēlēties pareizi?
Salaistīts pods ir diezgan smags, tāpēc apdomā labi, cik augstu to pakārt. (Foto: Pixabay.com)

Kāro nopirkt iekaramo puķpodu ar brīnumskaistu puķi, kas ziedētu visu vasaru? Pirms pirkšanas pārliecinies, ka visu dari pareizi.





Vispirms noskati atbilstošu vietu, kur podu pakārt, lai patiktu gan augam, gan netraucētu saimniekiem.

Salaistīts pods ir diezgan smags, tāpēc apdomā labi, cik augstu to pakārt, lai nav regulāri jānoceļ, kad dosi papildmēslojumu, nolasīsi vecās lapas un pārziedējušos ziedus.

Laistīšanas laikā no poda iztecēs liekais ūdens, tāpēc vai nu karini to vietā, kur ūdens notecēšana netraucēs, vai iegādājies otru podu bez drenāžas cauruma. Ievieto vienu podu otrā un ik pa laikam starp podiem sakrājušos ūdeni izlej.

Lai arī gribas nopirkt jau ziedošu un ļoti kuplu puķi iekaramajā podā, tomēr labāk izvēlies tādu, kas tikai sāk ziedēt. Tad augs ar katru dienu kļūs arvien kuplāks un ziedēs ilgāk.

Kam vēl jāpievērš uzmanība?

1. Podam – tam ir jābūt ar drenāžas caurumiem, lai viss liekais ūdens varētu notecēt, un poda diametram jābūt lielākam par 20 centimetriem. Puķei augot, īpaši, ja podā aug vairākas vasaras puķes, saknēm drīz vien būs par maz vietas. Ja tomēr iepatīkas kāda puķe, kas aug mazā traukā, vari to pirkt, tikai mājās pārstādi lielākā podā.

2. Substrātam, kādā puķe ir iestādīta. Lai arī tas ir bagātināts ar minerālmēsliem, ļoti svarīga ir struktūra. Vislabāk vasaras puķes augs rupjā substrātā, jo smalks pārāk sablīvēsies un augam var sākt trūkt gaisa.

3. Laistīšanai – vislabāk laistīt ar lietusūdeni, ja tāda nav, der arī ūdens, kas ņemts no dabīgām ūdenstilpēm. Laikus vari sagatavot ūdens krājumus laistīšanai.



Avots