Putins pārmet Latvijai «cūcisku» attieksmi pret krievvalodīgajiem un brīdina par sekām

Putins pārmet Latvijai «cūcisku» attieksmi pret krievvalodīgajiem un brīdina par sekām
Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ja Latvijā tiks turpināta līdzšinējā politika attiecībā pret krievvalodīgajiem, tad paši ar šādu “cūcisku” attieksmi arī saskārsies, paziņojis Kremļa saimnieks Vladimirs Putins.



“Es nezinu, cik liels īpatsvars krievvalodīgo Latvijā ir tagad, bet iepriekš tie bija 40%. Ja valsts turpinās īstenot šādu politiku pret cilvēkiem, kuri gribēja dzīvot valstī, strādāja, radīja valstij labumus un pret viņiem izturas cūciski, tad arī pret tiem, kas tā dara, viņu pašu valstī izturēsies kā pret cūkām,” uzrunā Pilsoniskās sabiedrības un cilvēktiesību attīstības padomei sacīja Putins.




Kremlis jautājumu pat tā saukto krievvalodīgo tiesībām jau ilgstoši izmanto savu politisko interešu realizēšanai, tostarp krievvalodīgo interešu aizstāvēšanu izmantoja kā vienu no ieganstiem sākt iebrukumu Ukrainā.

Krievijas vēršanās pret Latviju par it kā pārkāpumiem pret krieviski runājošiem iedzīvotājiem nav jaunums. Tāpat Kremļa propagandas viena no galvenajām tēmām ir “rusofobija”, ko agresorvalsts saskata visā Rietumu pasaulē un ar to izskaidro pasaules reakciju uz Krievijas kara noziegumiem un starptautisko tiesību pārkāpumiem.



Avots

Leave a Reply