”Eirovīzijā” uzvaru šogad paredz Lietuvai, Latvijai prognozē pēdējo vietu

”Eirovīzijā” uzvaru šogad paredz Lietuvai, Latvijai prognozē pēdējo vietu
Foto: LAURIS VĪKSNE

Februārim izskanot, lielākā daļa valstu izvēlējušās savas pārstāves ”Eirovīzijas” konkursā, un bukmeikeri jau salikuši visai skaidru līderu topu. Par pārliecinošiem līderiem pašlaik tiek uzskatīti mūsu kaimiņi lietuvieši, bet diemžēl Latvijai tiek paredzēta pati pēdējā vieta.



Pēdējos gados pierādījies, ka bukmeikeru prognozes attiecībā uz ”Eirovīziju” ir ļoti precīzas. Ik gadu gan atrodas pa valstij, kuras bukmeikeri iepriekš īsti nenovērtē un kuras konkursā pēkšņi pārsteidz ar spilgtu uznācienu, iegūstot labu vietu, taču, nosakot uzvarētājus un tos, kuri paliks aiz strīpas, eksperti reti kļūdās.

”Eirovīzijā” nekad neko nevar zināt – vienu gadu uzvar efektiem pārsātināts numurs un krāšņi saposta apalīte, kura uz skatuves tēlo vistu, bet nākamajā triumfē puisis, kurš sēž pie klavierēm un vienkārši izjusti dzied.

Bukmeikeri uzskata, ka šis būs gads, kad augstāk par plosīšanos un dejām skatītāji vērtēs vienkāršus, tīrus numurus. Šogad augstas vietas tiek prognozētas mūsdienīgiem hitiem ar aktuāliem vēstījumiem.



Par pārliecinošu līderi konkursā tiek uzskatīta mūsu kaimiņvalsts Lietuva. Lietuvu ko kursā pārstāv puišu grupa ar modernu hitu par sevis ”norakstīšanu” pārāk ātri. Interesanti, ka puišu grupas ”Eirovīzijā” triumfē reti – pēdējā reize bija pirms 13 gadiem, kad pasauli pārsteidza ”Lordi”.

Par spēcīgāko konkurenti lietuviešiem tiek uzskatīta Rumānija, kuru konkursā arī pārstāvēs dziesma ar īpatnēju vēstījumu – ”Alcohol You”, kas stāsta par zvanīšanos dzērumā.

Kā spriež bukmeikeri, par uzvaru cīnīsies arī divas mīlas dziesmas – Islandes un Itālijas mākslinieki.

Islande ”Eirovīzijai” piedāvā vienkāršu un nepārspīlētu radiohitu.



Savukārt Itālija izvēlējusies vienkāršu balādi, kas uzrunā ar vieglu, skaistu melodiju.

https://www.youtube.com/watch?v=fXrHe5KOi8g

Diemžēl Latvijas pārstāvei Samantai Tīnai vismaz šobrīd ekspertu prognozēs tiek prognozēta pārliecinoša pēdējā vieta.

Igauņiem sola vietu kaut kur pa vidu.

Skaties.lv gan atgādina, ka pāragram satraukumam nav pamata. Ik gadu Eiropu, tostarp arī bukmeikerus, pārsteidz kāds sākotnēji līdz galam nenovērtēts mākslinieks, kurš, par spīti sliktām prognozēm, ierindojas spicē. Prognozes visu laiku mainās, turklāt viss var sagriezties kājām gaisā brīdī, kad katras valsts pārstāvji atrādīs konkursam sagatavotos skatuves šovus.



Avots: skaties.lv

Leave a Reply