Linda Abu Meri atklāj patieso iemeslu, kāpēc aizgājusi no darba Latvijas Televīzijā

Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā nedēļā tapa zināms, ka raidījuma “Rīta Panorāma” ilggadējā vadītāja Linda Abu Meri aizgājusi no darba Latvijas Televīzijā. Sarunā ar “Kas Jauns” viņa atklāj patiesos iemeslus.



Šādu lēmumu viņa pieņēmusi, lai nerastos interešu konflikts, jo žurnālistes vīrs deputāts un gastroenterologs Hosams Abu Meri kļuvis par Latvijas Republikas veselības ministru.

Linda skaidro: “Latvijas Televīzijai ir ļoti augsti ētikas standarti un ļoti augstas prasības pret politiķiem, uzņēmējiem un sabiedrību. Taču tas nozīmē, ka arī mēs paši – Latvijas Televīzijas darbinieki – ievērojam augstākos standartus.

Līdz ar to tas, manuprāt, ir tikai loģisks solis un lēmums: ja mans vīrs iet valdībā, tad stāstīt par iekšpolitiku, politiskajām norisēm un iztaujāt politiķus, ko mēs darām katru rītu Rīta Panorāmā, vairs neiet kopā ar ētikas standartiem.”

Tāpēc tas ir abpusējs – mans un Latvijas Televīzijas – lēmums.”




Linda Abu Meri neuzskata, ka līdz ar šo lēmumu nes kādu upuri vīra profesionālās karjeras dēļ. Linda par savu žurnālistikas karjeru ir optimistiski noskaņota un teic, ka tai vis punktu neliek

Tāpat Linda kategoriski noraida iespēju, ka varētu pretendēt uz darbu vīra vadītajā Veselības ministrijā.

Kā zināms, Abu Meri un Krūmiņa uzsāka attiecības 2017. gada nogalē, bet 2019. gada augustā abi mija gredzenus.

Vairāk lasiet izdevuma “Kas Jauns” 10. septembra numurā.



Avots

Leave a Reply