Video: Rēzeknes novadā četru vīriešu grupu tur aizdomās par cietsirdīgu izvarošanu. Iespējams iesaistīts inspektora radinieks

Ilustratīvs attēls. Foto: shutterstock.com

Rēzeknes novada Lendžu ciemā vairākus vīriešus tur aizdomās par sievietes izvarošanu. Tikmēr cietusī un vairākas citas personas ir neizpratnē, kāpēc policija aizdomās turamos ir palaidusi brīvībā, ziņo raidījums “Bez tabu”.



Jauna sieviete esot izlauzusies no gūsta dzīvoklī Lendžu ciemā, kur vīrieši viņu visu nakti esot ieslodzījuši, piesējuši, dzirdījuši, graizījuši, situši un izvarojuši, tā, atceroties cietušās sievietes traumas un atstāstot upures sacīto par piedzīvoto dzīvoklī, raidījumam stāstīja Lendžu iedzīvotāja, pie kuras cietusī rada patvērumu, 27. jūlijā rīta pusē izlaužoties no gūsta.

“Viņa bija panikā, ļoti lielā panikā. Sitās durvīs. Šausmīgi sitās. Es uzreiz attaisīju vaļā un redzu – sieviete ar asinīm uz rokām, sejas! Teica: “Ielaidiet mani, mani izvaro, grib nosist!”” raidījumam “Bez tabu” stāsta Lendžu iedzīvotāja.

Viņa turpina: “Viņai drēbītes bija uz kreiso pusi. Viņa bija izrāvusies. Viņa drebēja pie visām miesām, raudāja. Viņa patvērumu meklēja, teica: “Mani nositīs!” Viņu izvarojuši, griezuši rokas, sasista. To varēja redzēt, ka bija sasista. Pat sēdēt viņa nevarēja!”

Raidījums sazinājās arī ar cietušo sievieti. Viņa žurnālistiem pastāstīja, ka iepazinusies ar četriem vīriešiem Rēzeknē, tie aicinājuši uz automašīnu. Paklausot aicinājumam, iesēdās auto, kur iereibušie vīrieši piedāvājuši viņai iedzert. Vēlāk cietusī esot attapusies svešā vietā, nezināmā dzīvoklī. Atsevišķi vīrieši no četrotnes bijuši īpaši brutāli, kamēr citi ne tik, bet viņi nedarīja neko, lai apturētu vardarbīgākos, raidījumam norādīja cietusī.

Viņa no rīta izmantojusi izdevību un aizmukusi prom.

“Bez tabu” ziņo, ka valsts policijā ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 159. panta otrās daļas, par izvarošanu personu grupā. Diviem vīriešiem noteikts aizdomās turētā statuss, bet pārējiem diviem – personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss.

Cietusī, lieciniece un citi Lendžu iedzīvotāji ir neizpratnē un ļoti satraukti – policija nav lūgusi tiesai piemērot drošības līdzekli apcietinājumu. Kā norādīja Lendžu iedzīvotāji, vairāki iespējamie varmākas ir no Lendžu pagasta.

“Es jums nevarēšu atbildēt, kāpēc netika noteikts apcietinājums, jo tas ir pirmstiesas izmeklēšanas noslēpums.

Ir brīdināti par to, ka nedrīkst tuvoties un sazināties ar cietušo. Ja viņi to pārkāps, tiks piemērots bargāks drošības līdzeklis,” raidījumam norāda VP Ziemeļlatgales iecirkņa priekšnieka vietnieks Guntars Kračus.




Tikmēr lieciniece un cietusī raidījumam apgalvo, ka izmeklēšanā neatļauti iesaistās un traucē darbu policists, kurš ir radinieks vienam no iespējamajiem varmākām. Valsts policijas pārstāvis gan sarunā ar “Bez tabu” noraidīja pārmetumus par padotā iesaistīšanos izmeklēšanā un tās ietekmēšanu.

Plašāk “Bez tabu” sižetā:

Reaģējošie spēki šobrīd pilda gan izbraukuma izmeklētāju, gan ceļu policijas, gan patruļpolicijas


Avots

Leave a Reply