Advokāts aicina pārsūdzēt sodus, kas vakar piemēroti par neatļautu stāvēšanu

Kāds zvērināts advokāts publicējis ierakstu sociālajos tīklos, lai mudinātu cilvēkus, kuri vakardienas negaisa laikā saņēma sodus par automašīnu neatļautu novietošanu, pārsūdzēt šos policijas lēmumus.



Glābjot automašīnas no negaisa un krusas, daļa cilvēku vakar steidza pasargāt savas automašīnas, novietojot tās zem tiltiem un citās vietās, kur citkārt tas nebūtu iedomājams.

Advokāta soctīklu ieraksts norāda, ka vakardien piespriestie administratīvie sodi ir pārsūdzami, jo cilvēku rīcība izskaidrojama ar galēju nepieciešamību.

Lūk, «Facebook» ieraksts:

«Vakar, glābjot savas automašīnas, kā arī savu un citu pasažieru veselības un dzīvības, daudzi savas automašīnas novietoja neatļautās vietās (zem tiltiem vai zem jumta esošajās tirdzniecības centru stāvvietās), un par to saņēma administratīvos sodus.




Šai sakarā atgādinām, ka saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 10.pantu viens no administratīvo atbildību izslēdzošiem apstākļiem ir galējā nepieciešamība, jeb stāvoklis, kurā persona rīkojas, lai novērstu kaitējumu, kas apdraud šo vai citu personu, šīs personas vai citas personas tiesības, kā arī valsts vai sabiedrības intereses, ja attiecīgo kaitējumu konkrētajos apstākļos nav iespējams novērst ar citiem līdzekļiem un ja radītais kaitējums ir mazāks nekā novērstais.

Ņemot vērā minēto, aicinām izmantot savas tiesības un apstrīdēt piemērotos sodus, apstrīdēšanas iesniegumā argumentējot, ka automašīnas novietojāt neatļautā vietā, lai glābtu savas automašīnas, kā arī savu un citu automašīnu pasažieru veselības un dzīvības,» norāda advokāts.


Avots

Leave a Reply