Video/foto: Iemūžināts mirklis, kā automašīna pie Akmens tilta ieripo Daugavā

Video/foto: Iemūžināts mirklis, kā automašīna pie Akmens tilta ieripo Daugavā
Foto: LETA

Ceturtdien, 14. aprīlī, Daugavā pie Akmens tilta ieripoja vieglā automašīna, bet jau piektdien braucamrīks tika izcelts no ūdens. Rīgas pašvaldības policija (RPP) publicējusi videonovērošanas kameru ierakstu, kurā redzams ieripošanas brīdis.



Jau ziņots, ka pulksten 18.57 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma informāciju uz Grēcinieku ielu Rīgā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju upē iebraukusi vieglā automašīna. Notikuma vietā arī ieradās RPP policijas ūdenslīdēji, bet tie darbu pārtrauca pulksten 21.40. Kā TVNET pastāstīja aculiecinieks Dainis Dembovskis, mašīna stāvēja perpendikulāri Daugavai, un, iespējams, tai nebija novilkta rokasbremze. Auto sācis ripot un ieslīdēja Daugavā. Aculiecinieks nekavējoties izsaucis glābšanas dienestus.

Kā piektdien informēja RPP, 14.aprīļa vakara RPP videonovērošanas centra darbinieki konstatēja, ka Daugavā ieripojusi 11.novembra Krastmalā novietota automašīna. Videonovērošanas materiāli liecina, ka automašīna Daugavā ieripojusi mazāk nekā minūtes laikā kopš izkustēšanās brīža.

RPP uzsver – sākotnēji nebija zināms, vai automašīnā bijuši pasažieri.

Vēlāk notikuma vietā ieradās automašīnas īpašnieks, kurš RPP apstiprināja, ka mašīnā neviena pasažiera nav.

Analizējot videonovērošanas ierakstus, RPP secināja, ka automašīna stāvēšanai novietota aptuveni 10 minūtes pirms incidenta – pēc novietošanas stāvvietā no automašīnas izkāpuši divi cilvēki, kuri devušies Vecrīgas virzienā. Kā pieļauj RPP, visticāmāk, transportlīdzeklim netika izmantota stāvbremze, tādēļ automašīna sākusi ripot.

Automašīnu no Daugavas 15.aprīlī ap pulksten 15 izvilka VUGD darbinieki sadarbībā ar RPP darbiniekiem.




[presto_player id=22274]



Avots