Vai čili pipari var palīdzēt kaloriju vielmaiņai?

Vai čili pipari var palīdzēt kaloriju vielmaiņai?
Foto: Getty Images

Sarkanie pipari (Capsicum) no tām izplatītākā suga ir dārzeņpipars (Capsicum annuum). Dārzeņpipari un tie var būt gan pikantie čili pipari, gan mums vairāk zināmā saldā paprika. Čili pipari jeb čili ir stipri kairinošs garšvielu sajaukums, tā ir ikdienas piedeva meksikāņu virtuvē, kā arī vairākos Dienvidamerikas, Āzijas un īpaši Taizemes valstu ēdienos. Ja jūs sākat domāt par svara zaudēšanu tad, pirmā doma ir izslēgt kādu produktu no savas ēdienkartes un beidzot sākt vairāk sportot. Lai zaudētu svaru droši vien jau esat izmēģinājis visdažādākās diētas, un jau lietojat veselīgu uzturu un sportojat, taču vēlamo rezultātu tā arī nav izdevies sasniegt? Tad, iespējams, ir vērts izmēģināt kaut ko jaunu, piemēram, skandināvu „Chili Burn“ tabletes ar čili un zaļās tējas ekstraktiem?



Kā čili pipari var palīdzēt?

Čili piparos galvenā bioaktīvā viela ir kapsaicīns – tas ir atbildīgs par aso garšu, kā arī par vēl dažādiem pozitīviem efektiem, ko čili pipari atstāj uz cilvēka veselību.

Kapsaicīns kuņģa receptoriem dod kairinājumu, kuru iespaidā paplašinās asinsvadi un paātrinās asinsrite, tas nozīmē organisms sāk darboties ātrāk un līdz ar to aktivizējas vielmaiņa, sākas kaloriju dedzināšana un apetīte sāk samazināties.

Čili pipari ir daudz pētīti un ir zināms tas, ka tiem ir labvēlīga ietekme organisma vielmaiņai.

Foto: Publicitātes




“New Nordic” ir izstrādājis tabletes „Chili Burn“ – tās galvenās sastāvdaļas ir čili piparu un zaļās tējas ekstrakts. Čili piparu ekstrakts palīdz dedzināt taukvielas, ogļhidrātus, veicina enerģijas patēriņu, kaloriju dedzināšanu un samazina to uzņemšanu. Zaļās tējas ekstrakts palīdz dedzināt taukvielas un veicina enerģijas patēriņu.

Tablešu sastāvā ir arī hroms, kas palīdz nodrošināt normālu glikozes koncentrāciju asinīs un kaloriju vielmaiņu, savukārt magnijs, niacīns, pantotēnskābe, B1, B2, B6 un B12 vitamīni palīdz uzturēt normālu enerģijas vielmaiņu.

Lietojot „Chili Burn“ tabletes, Jūs palīdzēsiet organismam kaloriju vielmaiņas procesā. Bet svarīgi ir atcerēties, ka ikdienā ir jāuztur veselīgs un sabalansēts uzturs un optimāla fiziskā slodze. Uztura bagātinātāji neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu. To pārmērīga lietošana nav ieteicama. Šīs tabletes ieteicams lietot pa 2 tabletēm dienā ēšanas laikā, vienu tableti no rīta un vienu tableti vakarā. Nedrīkst lietot tukšā dūšā.

Oriģinālās „Chili Burn“ tabletes var iegādāties visās lielākajās aptiekās vai ražotāja interneta veikalā www.newnordic.lv.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.



Avots