Pakrojas muižas īpašnieki atsakās apkalpot Krievijas tūristus. «Mēs nevēlamies, ka krievi izbauda mūsu radītās vērtības.»

Foto: REUTERS/ SCANPIX/ LETA

Viena no Lietuvā iecienītakajiem tūristu galamērķiem – Pakrojas muižas – īpašnieki nolēmuši vairs neapkalpot Krievijas pilsoņus, vēsta portāls “15min.lt”.



“Mēs nevēlamies, ka krievi izbauda mūsu radītās vērtības, izmanto skaistumu un uzzina vēsturi, kā bija agrāk un kuru mēs veidojam katru dienu,” paskaidroja muižas pārstāvis Ģiedrjus Klimkevičs.

Viņš informēja, ka Krievijas tūristi Pakrojas muižā netiek pieņemti kopš piektdienas, jo muižas īpašnieki nevēlas “Krievijas tūristu asiņaino naudu”.




Foto: DELFI

Muižu varēs apmeklēt Krievijas pilsoņi, “kuri cietuši no Krievijas varasiestāžu rīcības un saņēmuši uzturēšanās atļauju Eiropas Savienībā”, ja viņi varēs pierādīt, ka viņiem tāda atļauja ir.

Pakrojas muiža ir lielākais muižas komplekss Lietuvā, kas iekļauts 18 pievilcīgāko kultūras tūrisma galamērķu Eiropā sarakstā. 2018., 2019. un 2021.gadā muiža saņēma “Lietuvas gada tūrisma objekta” titulu.



Avots