Krievu oligarhs pakāries dienu pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā

Krievu oligarhs pakāries dienu pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā
Ukrainā dzimušais krievu uzņēmējs Mihails Vatfords ar sievu Džeinu savā villā 2015. gadā. (Foto: CAMERA PRESS/Vicki Couchman / Vida Press)

Sava savrupnama garāžā atrasts pakāries krievu naftas magnāts Mihails Vatfords, ziņo ārvalstu mediji.



Ukrainā dzimušo, 66 gadus veco krievu oligarhu pirmdien atradis dārznieks uzņēmēja īpašumā Anglijas grāfistē Sari, vēsta “The Sun”. Trīs bērna tēva Mihaila Vatforda nāvi policija atzīst par “neizskaidrojamu”, taču tā netiek uzskatīta par aizdomīgu.

Ziņa par Vatforda nāvi parādījās dienā, kad Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons paziņoja, ka publicēs pilnu sarakstu ar cilvēkiem, kuri saistīti ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu, un no kuriem ievērojama daļa saskarsies ar sankcijām.




Vatfords neesot bijis starp tiem oligarhiem, kuriem jau bija noteiktas sankcijas. Trešdien viņa 41 gadu vecā sieva, kura ir dzimusi Igaunijā, soctīklos publicēja foto, kurā skūpsta savu vīru.

Kā izdevumu “The Sun” informē ģimenes draugs, Vatforda prāta stāvokli varētu būt ietekmējis pagājušajā nedēļā Krievijas uzsāktais karš Ukrainā. “Viņa nāves un iebrukuma Ukrainā laiks noteikti nebija nejaušs,” sacījis avots.

Mihails Vatfords kļuva bagāts pateicoties naftas biznesam, bet vēlāk izveidoja īpašumu impēriju Lielbritānijā. Savu uzvārdu uz Vatfords viņš nomainīja pēc pārcelšanās.



Avots