Foto (16): Tallinā sarīkota «asiņaina» protesta akcija pret Krievijas karaspēka zvērībām Ukrainā

Foto: Priit Mürk/ERR

Tallinā trešdien sarīkota jauna protesta akcija pret Krievijas karaspēka pastrādātajām zvērībām Ukrainā – vairāk nekā divdesmit puskailas sievietes klusējot nostājušās iepretī Krievijas vēstniecības ēkai vecpilsētā ar galvā uzmauktiem plastmasas maisiem, aiz muguras sasietām rokām un notriepušās ar sarkanu krāsu, lai protestētu pret sieviešu un bērnu izvarošanu okupētajās pilsētās.



“Mūsu vēstījums Putina režīma atbalstītājiem Krievijā, Igaunijā un jebkur citur – Krievijas karavīri Ukrainā izvaro un slepkavo sievietes un bērnus, un cilvēki, kuri atbalsta šo karu, līdz ar to atbalsta arī kara noziegumus un kliedzošas zvērības, tādējādi paši kļūstot par šo nodarījumu līdzdalībniekiem,” norādījušas akcijas rīkotājas.

Kā paziņojusi Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Denisova, no Krievijas karaspēka atbrīvotajās teritorijās fiksēti daudzi civiliedzīvotāju spīdzināšanas gadījumi, piemēram, Irpiņā atrasti noslepkavoti bērni ar izvarošanas pazīmēm, bet Bučā krievu karavīri kādā pagrabā turējuši aptuveni 25 sievietes un meitenes vecumā no 14 līz 24 gadiem un regulāri izvarojuši.

Pirmdien protestētāji Tallinā sagūla zemē pie Vācijas vēstniecības, lai atgādinātu par agresoru zvērībām pret civiliedzīvotājiem Bučā, kur pēc atbrīvošanas ielās un pagalmos tika atrasti guļam nogalināto civiliedzīvotāju līķi un simtiem cilvēku bija aprakti masu kapos.

Savukārt otrdien aptuveni desmit aktīvisti gāzmaskās ieradās pie Ungārijas vēstniecības, lai mudinātu Budapeštu atteikties no Krievijas gāzes un naftas.






Avots

Dalies: