Pret Covid-19 potēs arī sabiedriskajā transportā

Pret Covid-19 potēs arī sabiedriskajā transportā
Foto: Timurs Subhankulovs/LA.LV

Vakcinācijas avīze, nozīmītes, VIP personu vakcinācija, loterija, izbraukuma vakcinācija, potēšana kapusvētku laikā, reklāmas plakāti un video ir dažas no idejām, ar kurām bija plānots palielināt iedzīvotāju vakcinācijas apjomu. Realizēta no tām ir tikai daļa. Viena no jaunākajām Veselības ministrijas idejām ir vakcināciju veikt sabiedriskajā transportā. Vai tā tiks realizēta un vai gūs iedzīvotāju atsaucību, rādīs laiks. Šīs idejas īstenošanai nepieciešami 169 364 eiro.



Veselības ministrija uzskata, ka, ņemot vērā faktisko situāciju un konsultējoties ar Rīgas pašvaldības pārstāvjiem, būtu nepieciešams veikt izbraukuma vakcināciju Rīgas apkaimēs, vakcināciju nodrošinot sabiedriskā transporta līdzekļos – autobusos. Process tiks realizēts sadarbībā ar Rīgas pašvaldību, Rīgas apkaimju biedrībām, “Rīgas namu pārvaldnieku” (sniedzot bezatlīdzības atbalstu materiāla izvietošanā) un vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem. Paredzams, ka vakcinācija sabiedriskajā transportā notiks no šā gada augusta līdz oktobrim.

Plānots, ka vakcinācijā tiks izmantoti autobusi. Vakcinācijas darba laiks būtu no plkst. 7, kad cilvēki dodas uz darbu, līdz aptuveni plkst. 21. Katrā punktā ir paredzēts pavadīt 2-3 stundas, tad dodoties tālāk uz nākamo punktu. Dienas laikā ir paredzēts apmeklēt trīs līdz četras vietas Rīgā vai apkaimē.

Sadarbībā ar SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” tiks nodrošināta iedzīvotāju informēšana par vakcinācijas pret Covid-19 dienām un laikiem konkrētajās Rīgas apkaimēs, izvietojot informāciju daudzdzīvokļu namu kāpņutelpās.

Līdz šim ir aptaujātas 58 Rīgas apkaimes, no kurām 39 apkaimēs 54 pieturvietās paredzēta izbraukuma vakcinācija. Tādējādi radot sabiedrībai vēl ērtāku piekļuvi vakcinācijai jebkuram indivīdam viņam ērtākā laikā un vietā ar vai bez iepriekšēja pieraksta, informē VM.

Potēšana sabiedriskajā transportā paredzēta Bišumuižā, Čiekurkalnā, Bieriņos, Imantā, Zolitūdē, Mežaparkā, Teikā, Ziepniekkalnā, Rumbulā, Daugavgrīvā, Iļģuciemā, Sarkandaugavā, Pētersalā/Andrejsalā, Jaunciemā, Vecmīlgrāvī, Skanstē, Brasā, Grīziņkalnā, Avotos, Purvciemā, Rīgas centrā, Mangaļsalā, Juglā, Mežciemā, Ķengaragā, Dreiliņos, Maskavas forštatē, Berģos, Dārziņos, Šķirotavā, Brasā, Bolderājā, Āgenskalnā, Salās, Zasulaukā/Šampēterī, Dārzciemā, Pļavniekos. Šīs vietas esot izvēlētas, balstoties uz apkaimju pārstāvju sniegtajām rekomendācijām – vietās, kur ikdienā uzturas daudz cilvēku, kā arī ir viegli novietot sabiedriskā transporta līdzekļus: tirdzniecības centru stāvvietas, tirgus teritorijas, atpūtas zonas utt. Katrā no transportiem plānots nodrošināt vismaz vienu ārstniecības personu brigādi, kas dienā var apkalpot vidēji 200 personas.

Pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumu Nr.107 “Iepirkuma procedūru un metu konkursu norises kārtība” 5. punktu, šī pasākuma organizēšanai plānots rīkot atklātu konkursu.



Avots