Pēc ilgstošas ārstēšanās no Covid-19 mūžībā aizgājis Stradiņa slimnīcas infektologs Pauls Aldiņš

Pēc ilgstošas ārstēšanās no Covid-19 mūžībā aizgājis Stradiņa slimnīcas infektologs Pauls Aldiņš
Foto: arsts.lv

Ceturtdienas vakarā pēc ilgstošas cīņas ar slimību mūžībā ir aizgājis Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārsts infektologs Pauls Aldiņš, informēja slimnīcā.

“Slimnīca ir zaudējusi izcilu ārstu, zinātnieku, pedagogu un kolēģi. Viņa ieguldījums Latvijas infektoloģijas nozares attīstībā ir nepārvērtējams. Aldiņš ir viens no HIV, imūnsupresēto pacientu un vīrusa hepatīta modernās ārstēšanas pamatlicējiem Latvijā, nenogurstoši izglītojis kolēģus un studentus abās Latvijas medicīnas universitātēs,” stāstīja slimnīcā.

Ārstniecības iestādē uzsver, ka saskarsmē ar pacientiem Aldiņš bijis ārsta visaugstāko ētikas un profesionalitātes standartu paraugs, arī darbā pret kolēģiem vienmēr atsaucīgs, pacietīgs un laipns, nekad neaizmirsa izpildīt solīto, bija precīzs līdz sīkākai detaļai.

Aldiņš pārstāvēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas vārdu ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskā mērogā, piedaloties gan pētniecības, gan izglītojošās aktivitātēs, akcentēja slimnīcā.

Tāpat kopš Covid-19 pandēmijas pirmsākumiem Aldiņš aktīvi iesaistījās šīs slimības ārstēšanā, diemžēl pats zaudējot cīņā ar to, atklāja slimnīcā.

Ārstniecības iestāde izsaka visdziļāko līdzjūtību Aldiņa ģimeni, piederīgajiem, draugiem un kolēģiem, viņu pāragri mūžībā pavadot.

Avots