SONY: KAD MAZĀKS (SVARS) IR LIELĀKS (BRĪVĪBA)

Author: Sony Europe
’Bonsai koks’ fotografēts ar A7RII

Pasaule piedzīvo tehnoloģiju zelta laikmetu, piedāvājot vislabāko kvalitāti audio un attēla izklaides jomā. Bet cilvēki vēlas ne tikai uzlabojumus satura piegādes ziņā, bet arī vēlas dzīvot ērtāk. Audio tehnoloģija soļo uz bezvadu nākotni, bet digitālās attēlveidošanas tehnoloģijas mērķis ir sniegt labāko mazākā izmērā. Un šajā kontekstā rodas ļoti būtisks jautājums: kurš teica, ka pilna kadra kamerai ir jābūt lielai un smagai? Vēl nesen spoguļkameras parasti bija pārāk lielas un smagas cilvēkiem, kuri vienmēr vēlas, lai pa rokai būtu kamera, taču standarta kompaktkamera vienkārši nespēj nodrošināt augstu attēla kvalitāti. Alpha 7 sērija ir kļuvusi par lielisku piemēru tam, kā vislabākā attēla kvalitāte var iegult plaukstā. Taču ir vēl viena Sony kameru sērija, kas ļoti labi parāda, ka lielisku attēla kvalitāti var sasniegt ar viegliem un kompaktiem modeļiem.


Augsta kvalitāte, mazs izmērs   Kad parādījās Sony Cybershot DSC-RX1, tā bija revolucionāra kā pirmā fiksēta objektīva digitālā kamera ar pilna kadra sensoru, daudzi to uzskatīja par augstāko virsotni vieglsvara fotografēšanā. Produktu plānotājs Tatsuo Kureishi atceras: “Atbildot uz lietotāju pieprasījumu pēc arvien augstākas kvalitātes attēliem, RX1 izstrādes grupā notika diskusijas, kuru laikā mēs centāmies domāt ārpus rāmjiem, lai sasniegtu visaugstāko attēla kvalitāti, kāda jebkad bijusi”.
“Mēs beigās sapratām,” viņš turpina, “ka tikai kamera ar nemaināmu objektīvu varētu ievērojami palielināt attēla kvalitāti, jo tas ļautu mums optimizēt sniegumu starp objektīvu un attēla sensoru. Turklāt mēs kā uzņēmums vienmēr esam centušies radīt arvien kompaktākus produktus.” Izstrādātāji koncentrējās, lai izveidotu nepārspējamu “otro kameru”, kas galvenokārt piesaistītu foto entuziastus, ko tie galu galā arī izveidoja.

Vienu soli priekšā
Tas bija izaicinājums, ko tikai Sony varētu veiksmīgi uzņemties, jo mēs izgatavojam mūsu pašu attēla sensorus, objektīvus un galvenās attēlu apstrādes procesoru sastāvdaļas. Bet šajā tehnoloģiju sacensībā jūs nekad nevarat gulēt uz lauriem. Mēs spērām soli tālāk un izlaidām RX1R II.


Lai arī attīstījusies, lai nodrošinātu nepārspējamo kameru, RX1 sērijas būtība nav mainījusies. Tomēr attēla sensors ir piedzīvojis milzīgu izšķirtspējas pieaugumu. No 24 megapikseļiem pirmajā modelī uz 42,4 megapikseļu RX1R II sensoru, ko var atrast arī maināmo objektīvu Alpha A7R II. Šis Exmor R CMOS sensors ir attēlveidošanas tehnoloģiju līderis un atkal parāda, ka kameras lielums un svars nenozīmē kvalitātes kompromisus, piemēram, augstas izšķirtspējas digitālās fotogrāfijas un video ar minimālu troksni.
Ar RX1 sēriju mēs esam izveidojuši perfektu “otro kameru”, bet tas nenozīmē, ka mūsu pievēršanās profesionālām, augstas kvalitātes kamerām un objektīviem jebkuram fotografēšanas izaicinājumam nav vairs aktuāla. Iepazīsties ar G Master sēriju.

Rītdienas objektīvi šodien
Ar ārkārtīgi augstu izšķirtspēju, kā arī iespaidīgu bokē efektu, G Master objektīvi nodrošina pilnīgi jaunu standartu, paceļot fotografēšanu nebijušos augstumos. Asfēriskus objektīvus ir daudz grūtāk ražot nekā vienkāršu sfērisku. XA (īpaši asfēriska) objektīva elementi panāk galēju virsmas precizitāti, kas novērš optiskās nepilnības, lai radīto skaistāko bokē efektu, ko jebkad būsi redzējis. Tajā pašā laikā mūsu nozares vadošā pievadu tehnoloģija nozīmē ātrāku un precīzāku fokusēšanu manuālajā vai auto režīmā. Piemēroti mūsu Alpha 7 sērijai, G Master objektīvi ir paredzēti, lai nodrošinātu fantastiskus attēlus ilgu laiku.

Risinājums visām situācijām
No plaukstas lieluma izcilības līdz meistarīgai profesionalitātei: Sony kameru tehnoloģiju attīstība virza nozari, nodrošinot iespaidīgu attēla kvalitāti tādā formātā, kas der Tavam mainīgajam un aktīvajam dzīvesveidam.

Avots: sonylatvija.com

Leave a Reply