Zināms, kāds laiks būs otrdien un trešdien

Zināms, kāds laiks būs otrdien un trešdien

Šodien visā Latvijas teritorijā vērojam aprīļa beigām neraksturīgu sniegu. Meteorologi norāda, ka viss vēl tikai priekšā, jo tieši vakarā gaidāms neliels sals un ļoti stipra snigšana, kā arī pat neliels putenis. Toties trešdien sniegu nomainīs lietus un gaisa temperatūra sāks lēnām paaugstināties, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.



Valsts lielāko daļu pārklās sniega sega. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka dažviet rietumu un centrālajos rajonos sniega segas biezums var sasniegt desmit centimetrus, uz vadiem un koku zariem veidosies slapja sniega nogulums, braukšana būs apgrūtināta. Līdz otrdienas priekšpusdienai spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Otrdienas pēcpusdienā vairs nav gaidāmi lieli nokrišņi un, sākot no valsts rietumiem, daudzviet uzspīdēs saule.

Sākot ar rītu, pietuvojoties aktīvam ciklonam no dienvidaustrumiem, valsts rietumu un centrālajos rajonos novērojama stipra snigšana – vietām izveidojusies jau pāris centimetrus bieza sniega sega.

Vakarā, pazeminoties gaisa temperatūrai, gaidāms neliels sals un ļoti stipra snigšana – dažviet rietumu un centrālajos rajonos sniega segas biezums varētu sasniegt 10 cm. Uz ceļiem veidosies apledojums, snigšanas laikā dažviet redzamība pasliktināsies un vietām gaidāms arī neliels putenis. Atsevišķos rajonos uz vadiem un koku zariem veidosies slapja sniega nogulums. Sinoptiskās situācijas dēļ lokāli pastāv iespēja dzirdēt arī kādu pērkona dārdu. Pirmdien spēkā ir dzeltenais brīdinājums par stipru snigšanu, kas vakarā pāries oranžās pakāpes brīdinājumā!




Nedēļas vidū starp mākoņiem vietām izsprauksies saule. Trešdien lielāko dienas daļu būtiski nokrišņi nav gaidāmi, taču vakarpusē Latviju no dienvidiem sasniegs jauna nokrišņu zona, kas visā valstī nesīs lietu, kura ietekmē pirmīt izveidojusies sniega sega strauji kusīs. Ceturtdien vējš atkal kļūs stiprāks, taču tuvākam vakaram gan lietus, gan arī vēja brāzmas pakāpeniski mitēsies. Ja nakts uz trešdienu būs auksta, vietām gaisa atdziestot līdz pat -5°, tad dienā pamazām sāks ieplūst siltāka gaisa masa, līdz ar to gaisa temperatūra nedēļas vidū lielākoties būs +3…+8° robežās.



Leave a Reply