Mīļš video! Mazs degunradzītis rotaļājas ar antilopi (VIDEO)

Mīļš video! Mazs degunradzītis rotaļājas ar antilopi (VIDEO)

Internetā šobrīd klejo ārkārtīgi mīļš video ar degunradža mazuli. Mazais drosminieks metās virsū antilopei gnu, kas šķietami spēlējās līdzi.



Populārais video sākas ar mazu degunradzi, kas skrien netālu esošas gnu virzienā. Nonācis dzīvnieka tuvumā, mazulis sāka rotaļīgi biedēt to. Gnu šķietami saprata degunradža nodomus un izrādīja interesi spēlei, nedaudz palēkājot un arī paskrienot projām.

Tomēr video beigās izskatās, ka mazais degunradzis pats nobijās. Kad antilope saglabāja savu pozīciju, mazulis uzreiz skrēja pie savas mammas.

Šis video ir radījis divus jautājumus – vai gnu tiešām saprata, ka mazulis vēlas rotaļāties un vai tie ir draudzīgi ar degunradžiem?

Kāds etoloģists (studē dzīvnieku uzvedību) skaidroja, ka šajā situācijā gnu tik tiešām rotaļājās ar degunradzi. Šī antilopes šķirne ir ārkārtīgi bailīga, tāpēc tā asi reaģē uz jebkādiem apdraudējumiem. Gnu vai nu lielā ātrumā skrietu prom, ja sajustu briesmas, vai nedomājot uzbruktu degunradzim. Pēc šo divu dzīvnieku uzvedības, etoloģists spriež, ka tie labi pazīst viens otru.https://flowsnet.com/wp-admin/post-new.php




Tā arī ir taisnība, ka divas dažādas dzīvnieku sugas var būt draudzīgas savā starpā. Ja degunradžu grupa atļāva gnu uzturēties un baroties tiem blakus, tad tas netiks aizmirsts. Kādā citā reizē gnu atdarīs ar kaut ko labu. Tādā veidā starp divām dzīvnieku grupām radīsies labas attiecības.

Bija arī, protams, nenopietnāka reakcija uz šo video: ”Gnu labi saprot – ja padarīs to par kaut ko vairāk nekā rotaļu, tad būs darīšanas ar mammu.”

[presto_player id=25938]



Leave a Reply