Okupanti atklāj savus izpostītās Mariupoles «atjaunošanas plānus»

Krievi izplatījuši bildes, kā sākta ēku būvniecība izpostītajā Mariupolē (Foto: EPA/Scanpix)

Sanktpēterburgas varasiestādes Krievijas karaspēka okupētajā un sagrautajā Mariupolē plāno uzcelt pieminekli kņazam Aleksandram Ņevskim, kura būvniecība iekļauta nopostītās pilsētas “atjaunošanas plānā”.

 

Kā ziņo Sanktpēterburgas administrācija, kopumā Ukrainas dienvidu pilsētas Mariupoles atjaunošanā tiks iesaistīti 2049 cilvēki. Sanktpēterburgas speciālisti cita starpā projektēs un būvēs akadēmisko krievu drāmas teātri, atjaunos Uzvaras 50.gadadienas parku, viesnīcas un dzīvojamās ēkas.

Jūnija sākumā Sanktpēterburgas gubernators Aleksandrs Beglovs un Krievijas ieceltais Mariupoles okupantu izveidotās administrācijas vadītājs Konstantīns Ivaščenko parakstīja līgumu par pilsētu sadraudzību. Līguma ietvaros Sanktpēterburgas varasiestādes cita starpā apņēmās piešķirt naudu un cilvēkus Mariupoles atjaunošanai.

 

ŠĪ nav pirmā reize, kad Krievijas amatpersonas kņazu Aleksandru Ņevski sasaista ar karu Ukrainā. Augusta sākumā Kremlis ierosināja valsts medijiem salīdzināt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ar svēto kārtā iecelto Novgorodas kņazu, bet pašu karu pret Ukrainu – ar Ņevas kauju un Krievzemes kristīšanu.

Mariupole piedzīvo vienu no lielākajām humānajām katastrofām, ko izraisījusi Krievijas agresija. Pilsēta ir faktiski sagrauta, taču tajā joprojām atrodas tūkstošiem cilvēku. Pēc Ukrainas amatpersonu sākotnējām aplēsēm Mariupolē Krievijas uzbrukumā nogalināti aptuveni 22 000 mierīgo iedzīvotāju.

 

Avots