Foto: Rīgā pie Krievijas vēstniecības notiek pikets; VP nesodīs autovadītājus par skaņas signāla lietošanu šajā vietā

Foto: Rīgā pie Krievijas vēstniecības notiek pikets; VP nesodīs autovadītājus par skaņas signāla lietošanu šajā vietā
Foto: Mārtiņš Zilgalvis/F64

Piketā pie Krievijas vēstniecības Rīgā pulcējas ļaudis, lai protestētu pret Krievijas uzsākto militāro operāciju Ukrainā.

 

Klātesošie tur rokās plakātus un karogus, kā arī izkliedz dažādus Krievijas prezidenta rīcību nosodošus un Ukrainu atbalstošus saukļus, piemēram, “Rokas nost no Ukrainas!”.

Starp cilvēkiem, kas atnākuši uz akciju, bija arī Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs (AP) un viņa kolēģe deputāte Sandra Kalniete (JV).

Protesta laikā cilvēki saka runas, tiek skandēta ukraiņu mūzika, bet cilvēki no garāmbraucošām automašīnām signalizē ar spēkratu skaņas signāliem.

 

“Mūžīgais kauns [Krievijas prezidentam Vladimiram] Putinam, kauns Krievijai, lai dzīvo Ukraina! Slava Ukrainai!” izkliedza kāds no akcijas dalībniekiem.

Iekšlietu ministre Marija Golubeva mikroblogošanas vietnē ‘Twitter” atklāja, ka palūgusi Valsts polcija neapturēt mašīnas, kas taurē, protestējot pret agresiju Ukrainā.

Savukārt Valsts policija skaidro, ka tā neliek sodus! Vadītāji tiek preventīvi brīdināti, jo automašīnu skaņas signāla nepamatota lietošana apdzīvotā vietā ir pārkāpums. Savukārt administratīvā pārkāpuma lēmums piemērots vienai personai, kura brauca bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

 

Avots