Pētījums atklāj, ka bārdaini vīrieši pārnēsā vairāk baktērijas nekā suņi

Pētījums atklāj, ka bārdaini vīrieši pārnēsā vairāk baktērijas nekā suņi
Foto: Eesti Rahvusringhääling/ Youtube

Ļoti sliktas ziņas visiem rokeriem, hipsteriem un čaļiem, kuriem vienkārši patīk sejas apmatojums. Pateicoties zinātnei, suņi sieviešu acīs ir kļuvuši vēl jaukāki, pievilcīgāki un tīrāki. Izrādās, ka vīrieša bārdā dzīvo vairāk baktērijas nekā četrkājainā mīluļa kažokā.



Tev noteikti gribas jautāt, kāpēc zinātnieki velta laiku šādiem pētījumiem, ja viņi tikpat labi varētu meklēt zāles vēzim. Tomēr viss nav tik vienkārši. Pētnieku komanda no Šveices klīnikas izmantoja vetārstu lietoto magnētiskās rezonanses skeneri, lai pārbaudītu to, vai cilvēks var saķert suņu slimības, atrodoties ar tām ciešā kontaktā.

Lai to noskaidrotu, pētījumā piedalījās 18 vīrieši vecumā no 18 – 76 gadiem, no kuru bārdām tika paņemti paraugi, un 30 suņi, no kuru kažoka ap kaklu tika paņemti paraugi.

Izrādās, ka visiem vīriešiem, kuri piedalījās pētījumā, uzrādījās augsts baktēriju līmenis, bet no 30 suņiem tāds rezultāts bija tikai 23.

«Pētījuma rezultāti liecina, ka suņi, salīdzinājumā ar bārdainiem vīriešiem, ir tīrīgāki,» atklāj profesors Andreas Gutzeits.



Avots: dailyadvent.com

Leave a Reply