Nākamajā Windows 10 atjauninājumā var bloķēt nelegālās lietojumprogrammas

Nākamajā Windows 10 atjauninājumā var bloķēt nelegālās lietojumprogrammasKompānija Microsoft ir pievienojusi jaunu funkciju Windows 10 operētājsistēmā, kas bloķē iespēju uzstādīt darbvirsmas lietojumprogrammas.

Kompānijas Microsoft izstrādātāji turpina darbu pie nākamā lielā atjauninājuma, kas paredzēts Windows 10. Tam jānāk klajā 2017. gada pavasarī, bet jau tagad Windows Insider programmas dalībniekiem ir pieeja operētājsistēmas salikuma testēšanai un tie var novērtēt turpmākās izmaiņas.

Pašā jaunākajā iekšējā salikumā uzstādījumos tika atklāta interesanta opcija. Tā ļauj bloķēt klasiskās Win32-programmas uzstādīšanu, kas iegūta no nelegālajām programmām. Lietotāji būs spiesti samierināties tikai ar to programmatūru, kura ir pārstāvēta kompānijas Microsoft katalogā.

Jūs varat redzēt skrīnšotā, ka šai funkcijai ir trīs opcijas, no kurām viena ļauj jums pilnībā bloķēt nelegālās programmas. Šāds aizliegums var būt noderīgs drošības nolūkiem gadījumā, ja datora īpašnieks ir jauns lietotājs (iesācējs). Katru reizi, kad viņš mēģinās instalēt lietojumprogrammu, kas lejupielādēta no interneta, tiks parādīts brīdinājums, kurš nosūtīs lietotāju uz Windows Store.

Atgādinām, ka kompānija Apple jau sen ir aizliegusi likt neautorizētas lietojumprogrammas no nelegāliem avotiem. Iespējams, ka šajā virzienā virzās arī Microsoft. Sākumā lietotāju aicinās doties uz Windows Store, un tad, kad lietotāji pieradīs, sekos stingrs aizliegums jebkuru nelegālo programmu lejupielādei un instalēšanai.

Un ko jūs domājat šajā sakarā? Vai Jūs turpināsiet izmantot Windows 10, ja šis aizliegums kļūs par realitāti?

Avots: lifehacker.ru

Leave a Reply