Izdevies nofilmēt starptautisko kosmosa staciju, pārvietojoties mēness orbītā

Izdevies nofilmēt starptautisko kosmosa staciju,  pārvietojoties mēness orbītāInženieris un astronoms amatieris Tjerī Lego (Thierry Legault) šī gada 4. februārī ar Sony a7s kameru nofilmējis starptautisko kosmosa staciju (SKS) brīdī, kad tā šķērsojusi mēnesi. Ar jebkuram interesentam pieejamo ierindas kameru iegūtais materiāls ir pārsteidzošs. Tas ļauj detalizēti aplūkot Mēness virsmu un kosmosa staciju.

Lego šo brīdi iemūžinājis, atrodoties Francijas dienvidos, netālu no pilsētas Rouenas. Tā ir franču astronauta Tomasa Peskueta (Thomas Pesquet) dzimtā pilsēta. Šis astronauts pašreiz atrodas starptautiskajā kosmosa stacijā, kas redzama nofilmētajā materiālā.

Videoklipa izšķirtspēja ir iespaidīga, skaidri redzams milzīgais krāteris, kā arī pamatīgās kalnu grēdas uz Mēness – skats, ko parasti redz tikai kosmosa stacijas iemītnieki. Stacijas galvenie moduļi un lielie saules paneļi ir identificējami, kad videoklips tiek palēnināts. Jāatzīmē, ka stacijas pārvietošanās ātrums bija aptuveni 28,000 km / h!
Šo pārsteidzošo videomateriālu iespējams apbrīnot, pateicoties Sony a7s fotokameras radošajām iespējām, ko novērtē gan fotogrāfi, gan video veidotāji, īpaši to lietojot vāja apgaismojuma apstākļos.
Ar īpaši augstu (ultra- hight) ISO jutību, minimāliem trokšņiem un iespaidīgu 4K video kvalitāti (3840 x 2160 pixeļi) Sony α7s / α7s II fotokameras ir perfekti palīgi astronomiem, sekojot līdzi debesu noslēpumiem.
Šo un citas iespaidīgas vizualizācijas iespējams apskatīt Tjerī Lego YouTube kanālā un mājaslapā.

Iesūtīja: Sony.net