Pavļuts prognozē, kad varētu sākt runāt par Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu pārskatīšanu

Pavļuts prognozē, kad varētu sākt runāt par Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu pārskatīšanu

Augstās saslimstības dēļ Covid-19 izplatības mazināšanai noteikto ierobežojumu pārskatīšanu Latvijā nebūtu jāveic vēl divas nedēļas, intervijā Latvijas Radio sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).



Lai gan ministrs bija piesardzīgs prognozēs par noteikto ierobežojumu pārskatīšanu, tomēr Pavļuts atzina, ka tikai pēc divām nedēļām varētu sākt runāt par atsevišķu ierobežojumu mīkstināšanu gan izglītībā, gan tirdzniecībā un skaistumkopšanas nozarē.

“Es saprotu, ka Latvijas sabiedrības izturētspēja ir uz robežas, tāpēc arvien aktīvāk ir jāpieņem lēmumi par palīdzības un atbalsta sniegšanu tai. Šodien īpaši koalīcijas sanāksmē partnerus mēģināsim pārliecināt par nepieciešamo atbalstu ģimenēm ar bērniem,” sacīja ministrs.

Tāpēc viņš atgādināja, ka šonedēļ un nākamnedēļ valdība strādās pie tā, kā tieši mazināt ierobežojumus. Plānots piedāvāt jaunu testēšanas politiku, lai varētu konstatēt, kur ir vislielākā Covid-19 izplatība.

Jau ziņots, ka Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācija (LSSA) un Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociācija (LKKA) paziņoja, ka, neredzot vairs iespējas pārrunu ceļā panākt vienlīdzīgu attieksmi Covid-19 laikā, nolēmušas vērsties Satversmes tiesā (ST).

Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs arī paziņoja, ka varētu pievienoties LSSA un LKKA ar savu prasību.

Pēc tam, kad tika nolemts Ekonomikas ministrijai (EM) uzticēt izstrādāt priekšlikumus skaistumkopšanas nozares drošai darbībai Covid-19 apstākļos, ministrija ir sākusi izstrādāt priekšlikumus skaistumkopšanas nozares drošai darbībai Covid-19 apstākļos.

EM atzina, ka patlaban plānots primāri koncentrēties uz sabiedrībai nepieciešamāko higiēnas pakalpojumu sniegšanas atsākšanu, kuriem ir zems saslimstības riska līmenis. Tomēr pašreiz vēl nav skaidrs, kad, vai un cik lielā mērā kādi no skaistukopšanas pakalpojumiem varētu tikt atsākti.

Tāpat pašreiz spēkā ir arī plaša mēroga tirdzniecības ierobežojumi, klātienē ļaujot strādāt tikai atsevišķu kategoriju veikaliem. Vienlaikus pārtikas veikalos var tirgot visa veida preces, arī tās, kuras nevar tirgot specializētie veikali, piemēram, apģēbus.

Pašreiz ir ierobežota arī ēdināšanas iestāžu darbība, kuras ēdienu var izsniegt tikai līdzņemšanai.



Avots