Pēc Prigožina lidmašīnas katastrofas vagnerieši mēģina no Baltkrievijas izbraukt uz Krieviju

Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas algotņu grupējuma “Vagner” kaujinieki pēc grupējuma vadītāja Jevgeņija Prigožina lidmašīnas katastrofas mēģina izbraukt no nometnēm Baltkrievijā uz Krieviju, ziņoja Baltkrievijas aktīvistu grupa “Belaruski Hajun”, kas izseko karaspēka pārvietošanos Baltkrievijā.



Saskaņā ar Baltkrievijas pagrīdes aktīvistu datiem trešdienas vakarā dažās vagneriešu nometnēs tika uzsākta autokolonnu veidošana izbraukšanai uz Krieviju.

Kolonnas dodas Krievijas robežas virzienā, bet Baltkrievijas specdienesti mēģina nepieļaut algotņu autotehnikas izbraukšanu.

“Belaruski Hajun” arī ziņoja, ka Ceļas ciematā blakus vagnriešu nometnei sākušies nopietni mobilā interneta sakaru traucējumi.

Krievijas aviācijas pārvalde apstiprina Prigožina nāvi

Krievijas federālā aviācijas pārvalde “Rosaviacija” trešdienas vakarā apstiprināja, ka algotņu grupējuma “Vagner” vadītājs Jevgeņijs Prigožins atradies lidmašīnā, kuras katastrofā visi desmit tajā esošie cilvēki gājuši bojā.

“Rosaviacija” iepriekš bija apstiprinājusi, ka Tveras apgabalā avarējušās lidmašīnas “Embraer” pasažieru sarakstā ir Prigožins, bet tikai tagad apstiprināja, ka Prigožins, kurš jūnijā vadīja militāru dumpi, patiešām atradies lidmašīnā.

Saskaņā ar “Rosaviacija” datiem lidmašīnā atradās septiņi pasažieri – Sergejs Propustins, Jevgeņijs Makarjans, Aleksandrs Totmins, Valērijs Čekalovs, Dmitrijs Utkins, Nikolajs Matusejevs, Jevgeņijs Prigožins, un trīs apkalpes locekļi – lidmašīnas komandieris Aleksejs Ļevšins, otrais pilots Rustams Karimovs, stjuarte Kristīna Raspopova.

Starp lidmašīnas pasažieriem bija ne tikai Prigožins, bet arī viņa vietnieks Valērijs Čekalovs, kurš bija atbildīgs par “Vagner” drošības dienesta darbu, un viens no “Vagner” komandieriem Dmitrijs Utkins, no kura segvārda cēlies “Vagner” nosaukums.

Vietnē “Flight Radar” bija redzams, ka lidmašīna “Embraer Legacy 600” ar reģistrācijas numuru RA-02795, kas pieder Prigožinam, lido virs Tveras apgabala, bet pēc tam pazūd no radaru ekrāniem. Lidmašīna nogāzusies pie Bologojes rajona Kuženkinas ciema.

Krievijas mediji, atsaucoties uz ārkārtējo situāciju dienestiem, ziņoja, ka lidmašīnas nogāšanās vietā atrastas astoņu cilvēku mirstīgās atliekas.

“Telegram” kanāls “Baza” vēstīja, ka upuri ir stipri apdeguši un viņu identificēšanai varētu būt vajadzīga DNS ekspertīze. Vienam no bojāgājušajiem norauta galva.

Ar “Vagner” saistītais “Telegram” kanāls “Grey Zone” apgalvoja, ka lidmašīnu notriekusi pretgaisa aizsardzība, taču apstiprinājuma tam nav.

Trešdien apritēja divi mēneši, kopš Prigožins sāka dumpi pret Krievijas militāro vadību. Dumpja gaitā vagnerieši devās uz Maskavu, taču otrās dienas vakarā Prigožins piekrita dumpi pārtraukt. Daļa “Vagner” kaujinieku tika pārvietoti uz Baltkrieviju.

Pirmdien tika publiskots video, kurā Prigožins nofilmēts Āfrikā.

Krievijas žurnālists Andrejs Zaharovs, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņoja, ka Prigožins ar vairākiem “Vagner” komandieriem trešdien no Āfrikas atgriezies Krievijā.




Stjuarte stāstījusi par dīvainu remontu pirms izlidošanas

Lidmašīnas “Embraer” stjuarte bija stāstījusi tuviniekiem par šīs lidmašīnas dīvainu remontu pirms izlidošanas, ceturtdien ziņoja “Telegram” kanāls “VČK-OGPU”.

Stjuarte Kristīna Raspopova, kas ir starp lidmašīnas katastrofas upuriem, bija stāstījusi saviem radiniekiem, ka lidmašīna pirms izlidošanas bijusi nosūtīta uz “īstermiņa un nesaprotamu remontu”.

“Katastrofā cietušās lidmašīnas stjuarte ir māsa prokurora vietniekam vienā no Čeļabinskas apgabala pilsētām. Viņš paskaidroja, ka Kristīna Raspopova pirms dažām dienām atlidojusi uz Maskavu, kur gaidījusi izlidošanu uz Sanktpēterburgu. Trešdien viņi sazvanījās un sieviete sacīja, ka apkalpe gaida svarīgu zvanu par to, vai lidot šodien vai rīt. Turklāt saskaņā ar stjuartes teikto lidmašīna pirms izlidošanas bijusi remontā,” ziņoja “VČK-OGPU”.

“Telegram” kanāla ziņu avots arī vēstīja, ka Prigožina lidmašīna lidojusi virs Tveras apgabala augšējā gaisa telpā, bet nav uzturējusi sakarus ar Tveras lidojumu vadības centru. Lidmašīna nesazinājās ar Tveras dienestiem un nesūtīja nekādus signālus, visa vadība tika veikta no Maskavas.

Vietnē “Flight Radar” bija redzams, ka lidmašīna “Embraer Legacy 600” ar reģistrācijas numuru RA-02795, kas pieder Prigožinam, lido virs Tveras apgabala, bet pēc tam pazūd no radaru ekrāniem. Lidmašīna nogāzusies pie Bologojes rajona Kuženkinas ciema.

Krievijas federālā aviācijas pārvalde “Rosaviacija” trešdienas vakarā apstiprināja, ka Prigožins atradies lidmašīnā, kuras katastrofā visi desmit tajā esošie cilvēki gājuši bojā.

Podoļaks: Prigožina nāve bija paredzama

Prigožina nāve bija paredzama pēc viņa jūnijā sarīkotā dumpja pret Kremli, trešdienas vakarā paziņoja Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks.

“Prigožins parakstīja savu nāves spriedumu brīdī, kad viņš apstājās 200 kilometrus no Maskavas,” Podoļaks sacīja intervijā Vācijas laikrakstam “Bild”.

Podoļaks sacīja, ka Prigožina dumpis jūnijā “pa īstam izbiedēja” Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un tam bija paredzamas sekas, jo “Putins nepiedod nevienam, kas viņam licis baidīties”.

“Ir arī acīmredzams, ka Prigožins parakstīja savu nāves spriedumu brīdī, kad viņš noticēja dīvainajām “Lukašenko garantijām” un ne mazāk absurdajam “Putina godavārdam”,” sociālajā tīklā “X” atzīmēja Podoļaks.

“Zīmīgā Prigožina un “Vagner” pavēlniecības novākšana divus mēnešus pēc apvērsuma mēģinājuma ir Putina signāls Krievijas elitei pirms 2024. gada vēlēšanām: Baidieties! Nelojalitāte ir līdzvērtīga nāvei. Bet tas arī ir signāls Krievijas karavīriem, ka “militārās specoperācijas varoņu” nebūs. Ja nebūs ukraiņu tribunāla, tad būs lode no Federālā drošības dienesta,” rakstīja Podoļaks.



Avots

Leave a Reply