Aināra Šlesera rīkotais protests pret obligāto vakcināciju Doma laukumā 25. augustā

Aināra Šlesera rīkotais protests pret obligāto vakcināciju Doma laukumā 25. augustā
Foto: Juris Rozenbergs

Šodien, 25. augustā, plkst. 18 Doma laukumā sapulcējās ap 200 cilvēku, lai iebilstu pret obligāto vakcināciju pret Covid-19 atsevišķu nozaru pārstāvjiem. Protesta akciju organizēja partija “Latvija pirmajā vietā” (LPV).



Protesta akciju plkst. 18 aizsāka politiķa Aināra Šlesera runa, paziņojot, ka viņi ir ieradušies, lai miermīlīgi nodotu ziņu esošajai varai, lai tā nepieņemtu savus iecerētos lēmumus par atsevišķu amatu pārstāvju darbinieku obligāto vakcinēšanos.

Protestētājus uzrunāja arī LPV valdes priekšsēdētāja un partijas Valsts prezidenta amata kandidāte Jūlija Stepaņenko. Šlesers vārdu deva arī partijas biedrei Lindai Liepiņai. Protests turpinājās ar dziesmu dziedāšanu.

Vēl šodien politiķa Aināra Šlesera topošās partijas ieplānotā protesta akcija joprojām nebija oficiāli pieteikta, pavēstīja Rīgas dome.

Jauns.lv jau ziņojis, ka 18. augustā notika lielā mērā Alda Gobzema (Likums un kārtība) rīkota brīvprātīgajai vakcinācijai paredzēta protesta akcija un gājiens Rīgas centrā, kas pulcēja vairākus tūkstošus dalībnieku.

Savukārt šonedēļ notika aktīvistu rīkota akcija, kurā cilvēki arī sadevās rokās, bet kuras dalībnieku skaits nav precīzi zināms. Organizatori šo pasākumu centās dēvēt par “Baltijas ceļu”, taču šāda salīdzinājuma izmantošana raisīja asu kritiku no atsevišķiem viedokļu līderiem, kā arī sociālā tīkla “Twitter” lietotājiem.

Jau ziņots, ka augusta sākumā Saeima konceptuāli atbalstīja Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumu projektu, kas paredz noteikt, ka pēc 1. oktobra darba devējam būs tiesības atlaist darbiniekus, kas nebūs ieguvuši Covid-19 drošības sertifikātu, kas apliecina vai nu vakcinēšanās vai izslimošanas faktu.

Likumprojekts paredz obligātu Covid-19 sertifikāta prasību veselības aprūpes, ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās un izglītības jomā strādājošajiem.



Avots