Studentei Itālijā kļūdas dēļ ievadītas sešas pret Covid-19 vakcīnas devas

Studentei Itālijā kļūdas dēļ ievadītas sešas pret Covid-19 vakcīnas devas
Foto: wgntv.com

Kāda 23 gadus veca itāliete kļūdas dēļ saņēmusi sešas “Pfizer” vakcīnas devas, atsaucoties uz ziņu aģentūru AGI, raksta thelocal.it. Sieviete vēlāk piesardzības dēļ nogādāta slimnīcā Toskānā, kur novērots viņas veselības stāvoklis.



CNN ziņo, ka sieviete jau no slimnīcas izrakstīta, un nekādas nevēlamas reakcijas netika novērotas. Ārsti turpinās uzraudzīt pacientes imūno reakciju uz “masveida vakcīnas devu”.

Studente, kura pati ir topošā mediķe un strādā slimnīcā, injekciju saņēmusi svētdien. Pēc tās viņa lietojusi paracetamolu un veselības ziņā jutusies labi.

Vienas vakcīnas devas vietā medmāsa viņai kļūdaini ievadījusi visu vakcīnas flakonu, kas ir ekvivalents sešām vakcīnas devām. Savu kļūdu viņa sapratusi pēc tam, kad atskārtusi, ka uz galda palikušas piecas tukšas šļirces.

Zināms, ka “Pfizer” ir veicis pētījumus, lai pārbaudītu efektu pēc vakcīnas pārdozēšanas, bet tajos izmantotas četras vakcīnas devas.

Iepriekš par “Pfizer” vakcīnas pārdozēšanas gadījumiem ziņojušas arī ASV, Austrālija, Vācija un Izraēla. Par notikušo incidentu paziņots arī Itālijas zāļu regulatoram.



Avots

Dalies: