Video: Izsolīs 1947. gada “citplanētieša autopsijas” filmas kadru

Video: Izsolīs 1947. gada “citplanētieša autopsijas” filmas kadru
Foto: Rarible

Filmā it kā redzama citplanētieša autopsija. Citzemnieks ar savu kosmosa kuģi esot nogāzies Rozvelā, Ņūmeksikā.



Ir skaidrs, ka šis attēls ir vērts tūkstošiem vārdu, tomēr vai arī vienu miljonu ASV dolāru? Tāda ir šā 16 mm melnbaltās 1947. gada filmas kadra sākuma cena.

Filmas kadrs ir no visai neticamās un bēdīgi slavenās “citplanētieša autopsijas”, kas uzņemta 1947. gadā pēc tam, kad Rozvelā it kā nogāzies citplanētiešu kuģis. Toreiz tika paziņots, ka filmā redzamais radījums gāja bojā kuģa avārijā un tika savākts, lai to izpētītu.

Izsoļu nama “Rarible” pārstāvji saka, ka laimīgais pircējs līdz ar šo attēlu saņems arī unikālu kodu, kas apliecina filmas kadra autentiskumu.

VIDEO: CITPLANĒTIEŠA AUTOPSIJA

Autopsijas video redzama mirusi cilvēkveidīga būtne, kas guļ uz galda. Uz tās labās kājas redzams vaļējs ievainojums. Būtnei ir apaļš rumpis, milzīgas, tumšas acis un kaila galva, kas ir krietni lielāka par vidējo cilvēka galvaskausu. Ap nedzīvo ķermeni rosās aizsargtērpos tērpti stāvi.

No kurienes parādījās šī filma? Baumas par NLO Rozvelā parādījās 1947. gadā, kad ASV armija paziņoja, ka armijas rīcībā ir nonācis avarējis lidojošais šķīvītis. 1995. gada dokumentālajā filmā “Citplanētieša autopsija: patiesība vai meli?” kadri no šīs filmas tika parādīti plašākai publikai.

Filma piederēja britu filmu producentam Rejam Santilli, kurš teica, ka ieguvis to 1992. gadā no atvaļināta ASV militārā kameras operatora, kad meklēja Elvisa Preslija arhīva video, vēstīts izsoļu nama paziņojumā.

Lai arī Santilli apgalvoja, ka filma ir īsta, daudzi skeptiķi tam nepiekrita. Viņu šaubas apstiprinājās 2006. gadā, kad tēlnieks un speciālo efektu eksperts Džons Hamfrijs paziņoja, ka viņš ne tikai radīja video redzamo citplanētieša lelli, bet arī darbojās kā viens no pataloganatomiem, vēstīts izdevumā “Live Science”.

2017. gadā savukārt parādījās filmu veidotājs Spirs Melariss, kurš apgalvoja, ka filmu uzņēmis savā Londonas dzīvoklī, izmantojot lelli, kas piebāzta ar dzīvnieku orgāniem.

Tomēr šeit šis dīvainais stāsts nebeidzās, proti, 2019. gadā parādījās dokuments, kurā bijušais CIP zinātnieks Kīts Grīns apgalvo, ka šī filma ir īsta, raksta “The Sun”.

Ņemot vērā filmas sarežģīto vēsturi, nav nekāds brīnums, ka tās sākuma cena ir tik augsta.



Avots