Video: Igaunijas amatpersonas sašutušas, kādēļ “Latvijas Pasts” sūta paciņas uz Baltkrieviju

Video: Igaunijas amatpersonas sašutušas, kādēļ “Latvijas Pasts” sūta paciņas uz Baltkrieviju
VAS “Latvijas Pasts” Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēdējās divās nedēļās Latvijā aizvadītas divas augsta ranga Igaunijas amatpersonu vizītes, kuru laikā starp valstīm uzpeldējis līdz šim plašāk neizskanējis saspīlējums pasta nozarē. Kaimiņvalstu amatpersonas ir neizpratnē, kādēļ Latvija turpina sūtīt e-komercijas paciņas no Ķīnas uz Kremļa sabiedroto Baltkrieviju, vēsta raidījums “TV3 Ziņas”.



Pagājušajā nedēļā Latvijā viesojas Igaunijas prezidents Alars Kariss kopā ar uzņēmēju delegācija. Neformālās sarunās izskanēja neizpratne par valsts uzņēmumu “Latvijas Pasts”, kas, pretēji citu reģiona operatoru kopējai pozīcijai, turpina tranzītā piegādāt komerciālās paciņas no Ķīnas uz agresorvalsts sabiedroto Baltkrieviju.

“Lietuvas Pasts” Latvijas medijam apliecināja, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ir pārtraukta visa komerciālā sadarbība ar agresorvalsti un Baltkrieviju.

To pašu norādīja arī Igaunijas pasta operators “Omniva”, kurā uzsver, ka pērn martā ar citām robežvalstīm panākta vienošanās saglabāt tikai starptautiskajām saistībām atbilstošo universālo pasta pakalpojumu uz Krieviju un Baltkrieviju, piemēram, vēstules.

“Omniva” komentārā teikts: “Mēs ceram, ka varēsim kopīgi ar “Latvijas Pastu” aizstāvēt mūsu demokrātiskās vērtības un neatbalstīt komercpiegādes Baltkrievijai vai Krievijai”.

Pašā “Latvijas Pastā” kaimiņu aktivitātes tiek saistītas ar konkurences, nevis morāliem apsvērumiem, skaidrojot, ka attiecīgi sūtījumi ir jāpiegādā un to paredzot arī regulators.

Plašāk skatieties sižetā!






Avots

Leave a Reply