Aktrise Regīna Devīte aizrāvusies ar kolekcionēšanu

Foto: Ieva Čīka/LETA

Valmieras Drāmas teātra aktrisei un izrāžu vadītājai Regīnai Devītei, kuru televīzijas skatītāji iemīļojuši kā Zentiņu no seriāla “UgunsGrēks”, sirdslieta ir senu porcelāna trauku kolekcionēšana. Viņas īpašumā ir jau vairāki desmiti dažādu porcelāna priekšmetu.



Izrādās, ka šī mīlestība nāk jau no bērnības, kad abām viņas vecmāmiņām bijis pa kādam skaistam Kuzņecova traukam. Tie diemžēl gājuši zudībā, tāpēc tagad Regīna cenšas nomedīt kādu skaistu vēsturisku porcelāna pērli.

Viņa ar interesi seko līdzi sociālajos tīklos izveidotajām porcelāna trauku izsoļu, pirkšanas un pārdošanas grupām, staigā pa antikvariātiem un “otrās elpas” veikaliem. “Zinu, ka citi kolekcionē traukus, lai ar tiem taisītu biznesu, bet es varu nopirkt krūzīti ar robiņu vai plaisiņu tikai tāpēc vien, ka uz tās ir skaista puķīte. Nu kā tādu var nemīlēt?” saka Regīna.




“Mana trauku kolekcija ir ar vēsturisku un emocionālu vērtību, un tie paliks mazbērniem, kuri šādi uzzinās, kādi, piemēram, trauki bijuši 60. gados vai vēl agrāk,” skaidro viņa.

Pateicoties porcelāna trauku kolekcionēšanai, Regīna ieguvusi jaunus draugus.



Avots

Leave a Reply