Policija piefiksē tos, kuri internetā piedāvā pakalpojumus nevakcinētajiem

Policija piefiksē tos, kuri internetā piedāvā pakalpojumus nevakcinētajiem
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sociālajos tīklos ievērību izpelnījies kāds ekrānuzņēmums, kurā redzama Valsts policijas (VP) sastādīta un konkrētai personai izsūtīta pavēste. Iemesls – internetā izplatīts masāžas pakalpojumu piedāvājums gan vakcinētiem, gan nevakcinētiem.



Dokumentā precīzi minēts, ka konkrētā persona “Facebook” domubiedru grupā “Darbs nevakcinētajiem” ir iesniegusi sludinājumu, kurā piedāvāti masāžas pakalpojumi personām ar sadarbspējīgu sertifikātu un personām bez sadarbspējīga sertifikāta.

“Pilnīgai un objektīvai lietas apstākļu noskaidrošanai un turpmākā lēmuma pieņemšanai lūdzam Jūs ierasties […],” teikts dokumentā, kurš noformēts kā pavēste.

Konkrētajā “Facebook” domubiedru grupā, kura precīzi saucas “Darbs nevakcinētiem”, ir 27,7 tūkstoši biedru.

Šeit konkrēto ekrānuzņēmumu cītīgi komentē, lielākoties kritizējot VP rīcību. Ar bildi jau dalījušies vairāk nekā 270 lietotāji.

Tiesa gan jāpiebilst, ka konkrēto pakalpojumu sniegšana personām, kurām nav sadarbspējīga digitālā Covid-19 sertifikāta, šobrīd tik tiešām ir pretrunā ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem.

VP apstiprināja, ka interneta vidē notiekošo uzrauga: “Valsts policija regulāri veic vispārīgu un visaptverošu interneta monitoringu, tostarp tiek fiksēti dažādi pārkāpumi. Piemēram, ja tiek konstatēti epidemioloģisko noteikumu pārkāpumi, iedzīvotājiem ir jāsaprot, ka par to var pienākties sods. Bet katrs gadījums ir vērtējams individuāli.”

Jau ziņots, ka saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 662 (Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai) arī privātajā sektorā nodarbinātajiem, kuri darba pienākumus veic klātienē un nonāk tiešā saskarsmē ar klientiem, ir pakļauti inficēšanās riskam vai nodrošina uzņēmuma darbības nepārtrauktību, no 15. novembra ir jāuzrāda vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.



Avots