Apkopots, cik miljonus valstij šogad izmaksājusi Covid-19 testu veikšana

Apkopots, cik miljonus valstij šogad izmaksājusi Covid-19 testu veikšana
Foto: financialexpress.com

Šī gada pirmajos četros mēnešos valsts izdevumi par Covid-19 laboratoriskajiem izmeklējumiem, ieskaitot antivielu testus un ātros testus, bija 34 188 556 eiro, pavēstīja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).



Lielākās izmaksas radušās janvārī, kad Covid-19 laboratoriskie izmeklējumi kopumā izmaksājuši 9 535 056 eiro. Gada otrajā mēnesī izmaksas kritās, sasniedzot zemāko atzīmi gada pirmo četru mēnešu griezumā. Februārī Covid-19 testēšanas nodrošināšana valstij izmaksājusi 7 904 618 eiro.

Martā Covid-19 laboratoriskie izmeklējumi kopumā izmaksājuši 8 727 117 eiro, bet aprīlī – 8 021 765 eiro.

Kā ziņots, pagājušā gada izskaņā un šī gada sākumā tika lemts par testēšanas pilnveidošanu, tostarp plašāk izmantojot antivielu un ātros testus, kā arī ieviešot regulāros rutīnas skrīningus virknē profesiju. Līdz ar to Latvijas testēšanas kapacitāte tika vairākkārt celta.

Līdz šim lielākās summas par testēšanu bija samaksātas SIA “E.Gulbja laboratorija”, SIA “Centrālā laboratorija” un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Nacionālajai mikrobioloģijas references laboratorijai. Valsts par Covid-19 testu veikšanu maksājusi arī “BIOR” laboratorijai, taču tā saņēma mazākas summas.



Avots

Dalies: