Krievija izstrādā valstu “melno sarakstu”!

Krievija izstrādā valstu “melno sarakstu”!
Foto: lenta.ru

Krievija izstrādā “nedraudzīgo valstu” sarakstu, un viena no tajā iekļautajām valstīm būs ASV, paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova.



“Kā jau jūs zināt, prezidents [Vladimirs Putins] izdevis rīkojumu, kas satur veselu virkni federālajos likumos atrunātu pasākumu, saskaņā ar kuriem tās valstis, kas atzītas par nedraudzīgām, nevarēs savās diplomātiskajās un konsulārajās misijās pieņemt darbā Krievijas Federācijas pilsoņus. (..) Kā jūs paši saprotat un kā es varu apstiprināt, sarakstā figurē ASV,” norādīja Zaharova.

Viņa to pasniedza kā aizsargāšanos pret “naidīgām un nedraudzīgām akcijām” no citu valstu puses, norāda medijs RBK.

Putina izdotais rīkojums aizliedz “nedraudzīgo” valstu diplomātiskajām misijām nolīgt darbā “fiziskās personas, kas atrodas Krievijas Federācijas teritorijā”.

Šādu rīkojumu Putins izdeva neilgi pēc tam, kad vairākas valstis, tai skaitā Latvija, izraidīja Krievijas diplomātus, izrādot atbalstu Čehijai, kura pagājušajā sestdienā izraidīja 18 Krievijas diplomātus, kas saskaņā ar Čehijas izlūkdienesta atzinumu ir Krievijas izlūkdienestu slepenie aģenti. Krievijas diplomātus izraidījusi arī Polija un pārējās Baltijas valstis.

Krievijas atbildes gājiens bija 20 Čehijas vēstniecības darbinieku izraidīšana.

Pirms tam ASV paziņoja par jaunām sankcijām un desmit Krievijas diplomātu izraidīšanu, sodot Krieviju par kiberuzbrukumiem un par iejaukšanos vēlēšanās.

Baltā nama paziņojumā bija teikts, ka pieci no šiem diplomātiem ir Krievijas slepeno dienestu darbinieki. Krievija to noliegusi. Atbildot uz ASV sperto soli, Krievija ne vien atzina desmit ASV diplomātus par persona non grata, bet arī ierobežoja palikušo diplomātu darbu.



Avots