Ilze Viņķele apmeklē psihologu

Ilze Viņķele apmeklē psihologu
Foto: Edmunds Brencis

Lai saglabātu emocionālo un psihisko veselību, bijusī veselības ministre Ilze Viņķele sākusi apmeklēt psihologu. Par to viņa pavēstījusi LTV7 raidījumā “Personīgā lieta”.



Viņķele norāda, ka pēc palīdzības vērsusies tieši “formas, kādā tas noticis” dēļ.

Jau ir sasniegta robeža, kur varu atzīties, ka pati nevaru tikt galā,” atklāj bijusī veselības ministre.

aidījums vēsta, ka Viņķele komentārus pārstājusi lasīt jau pirms krietna laika, jo esot maz konstruktīvas kritikas, lielākoties – apvainojumi.

“Pēc tam, kad tika pieprasīta mana atkāpšanās, tieši formas, kādā tas notika dēļ, es sapratu, ka man jāvēršas pēc palīdzības,” atzina Viņķele.

Viņa tāpat pastāstīja, ka ministrēšanas laikā pēc kādas smagas darba nedēļas mājās atvērusi “Facebook” vēstules, kur izteikti draudi fiziski ar viņu izrēķināties.

“Viena bija par to, lai pieskatu savus bērnus, ka viņus atradīs, ar viņiem izrēķināsies. Tāpat – lai es neejot mājās – tas neesot droši. Vēl kāds draudēja nošaut. Es paskatījos šī cilvēka profilu un ieraudzīju, ka viņš ir Jaunsardzē… Jaunsardze, armija, ieroči.



Šis man bija tiešām pēdējais piliens. Ir robeža, kurai nevaru pārkāpt, kad kāds par mani ņirgājas,” atklāta bija bijusī ministre.

Portāls “Apollo.lv” jau vēstīja, ka kriminālprocesā par draudiem kādreizējai veselības ministrei Viņķelei iespējams izlīgums.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne aģentūrai LETA apliecināja, ka, izvērtējot visus notikušā apstākļus, Valsts policijas (VP) Valkas iecirknis nav rosinājis prokuratūrai celt apsūdzību minētā iecirkņa apkalpojamā teritorijā dzīvojošajam jaunietim, bet iesaistīs Valsts probācijas dienestu izlīguma organizēšanai.

Topošā izlīguma nosacījumus policijā neatklāja.

Likumā teikts, ka sākts kriminālprocess ir jāizbeidz, ja noticis cietušā un aizdomās turētā izlīgums tādā kriminālprocesā, kuru var sākt tikai uz cietušās personas pieteikuma pamata un pilnīgi novērsts vai atlīdzināts ar izdarīto noziedzīgo nodarījumu radītais kaitējums.

Tāpat likumā teikts, ka izlīguma gadījumā cietušā un personas, kurai ir tiesības uz aizstāvību, samierināšanos var veicināt Valsts probācijas dienesta apmācīts starpnieks.

2021. gada sākumā premjers Krišjānis Kariņš pieprasīja veselības ministres Viņķeles demisiju.

Kariņš līdz tam vairākkārt bija paudis neapmierinātību ar Veselības ministrijas un ministres darbībām Covid-19 izplatības ierobežošanā, kritika galvenokārt tika izteikta par skaidra Covid-19 vakcinācijas plāna neesamību.

Par Viņķeles demisijas pieprasīšanu Kariņš pavēstīja laikā, kad viņa piedalījās preses konferencē par vakcinācijas plānu, kas kļuva par oficiālo iemeslu demisijai. Premjers par atkāpšanos no amata paziņoja publiski, nevis personīgi.

Par jauno veselības ministru tika ievēlēts Daniels Pavļuts.



Avots

Dalies: