Cilvēki nikni par Viņķeles ierakstu “Twitterī” valsts svētkos

Cilvēki nikni par Viņķeles ierakstu “Twitterī” valsts svētkos
Foto: skaties.lv

Veselības ministres Ilzes Viņķeles ieraksts mikrobologošanas vietnē Twitter izraisījis neizpratni soctīklu lietotāju vidū.



Viņķele 18. novembra vakarā publicējusi ierakstu: “Brīvas valsts dzimšanas dienā – lai ir iespēja sašust par vārda novembris izrunu, sisties par to ar sparu svētku dienā, sašust un oponēt. Lai vienlaikus esam spējīgi pieņemt lēmumus, uzņemties atbildību un rīkoties lielākās lietās. Par visu ģimeņu tiesībām un par brīvu Latviju!”

Tikmēr komentāros cilvēkos šis ieraksts raisījis sašutumu. Daļa komentētāju pārmet Viņķelei viendzimuma laulību pieminēšanu valsts svētkos.

“Nomainiet lūdzu savu PR speciālisti (runas stils, māka komunicēt ar sabiedrību utt) un Jums sanāks arvien labāk. Šī nav ironija, bet draudzīgs aicinājums,” rakstīts vienā no komentāriem.

Par to tiesībām,kam nav pieejama kvalitatīva veselības aprūpe(http://t.sk. rehabilitācija) tās dārdzības dēļ. Saules mūžu Latvijai!

Jau vēstīts, ka Satversmes tiesa (ST) ceturtdien par neatbilstošu Satversmei atzina likuma norma, kas viendzimuma pāriem pēc bērna dzimšanas neparedz tiesības uz atvaļinājumu.

Kā atzina ST, lai noteiktu viendzimuma partneru ģimenes attiecību tiesisko regulējumu, sociālās un ekonomiskās aizsardzības un atbalsta pasākumus ar atbilstošu formu un saturu, likumdevējam nepieciešams veikt padziļinātu un kompleksu izpēti. Norma par spēkā neesošu atzīta no 2022.gada 1.jūnija.

ST priekšsēdētāja Sanita Osipova norādīja, ka ikvienai personai ir tiesības uz savas fiziskās un garīgās integritātes, goda un cieņas aizsardzību, kā arī tiesības dzīvot pēc sava prāta, un saskaņā ar savu būtību attīstīt un pilnveidot savu personību, pēc iespējas mazāk ciešot no valsts iejaukšanās tajā.




Avots