Video: «Putins ir mūsu valdnieks, bet Ukrainu bombardē Dievs,» pareizticīgās tantiņas Ukrainā atrāda savu «sazombētības» līmeni

Video: «Putins ir mūsu valdnieks, bet Ukrainu bombardē Dievs,» pareizticīgās tantiņas Ukrainā atrāda savu «sazombētības» līmeni

Radio “Brīvā Eiropa” žurnālistei Ukrainā izdevās aprunāties ar divām Krievijas pareizticīgās baznīcas sekotājām. Abas seniores atklāja, kas, viņuprāt, patiesībā notiek Ukrainā un kā skaidrojamas Ukrainas pilsētu bombardēšanas.



Saruna notika pēdējā laikā skandāliem apvītajā Počajevas Lavrā, kas ir viena no galvenajām pareizticības sakrālajām vietām Ukrainā. Šeit pēc Ukrainas izlūkošanas dienestu datiem mācītāju un baznīcas kalpotāju aizsegā pulcējās Krievijai lojāli cilvēki, kas aizstāvēja tās uzbrukumu.

Žurnāliste apvaicājās seniorēm, vaicāta, kāpēc notiek karš, atbildēja, ka “tas bija Dievs, kurš pilnvaroja Putinu uzbrukt Ukrainai.”

“Tas ir Dievs, kas bombardē Ukrainu. Vai jūs zināt, kādas bultas viņš var sūtīt par nelikumībām? Par nelikumībām, par nepaklausību, par nepakļaušanos varai… Dievs deva Putinam tiesības. No Dieva tika noteikta vara,” atsaucoties uz Počajevas Lavras pareizticīgā mācītāja teikto, pavēstīja seniores.

Šis video ir uzskatām piemērs tam, cik efektīva var būt baznīcas propoganda, kad tās mācītāji sāk “ganīt savas avis”.




[presto_player id=25888]



Avots

Leave a Reply