Smārdes pagasta Apgrieztā māja saņem lauku partnerības balvu «Dižprojekts 2022»

Foto: Dace Manfelde

SIA “MultiSales grupa” īstenotais projekts “Apgrieztā māja Smārdes pagastā” saņēmusi Latvijas lauku partnerības balvu “Dižprojekts 2022”, aģentūru LETA informē biedrībā “Latvijas Lauku forums” (LLF).



Kā norāda biedrībā, Latvijas lauku partnerību balvai “Dižprojekts” šogad tika izvirzīti 27 ilgtspējīgi, radoši un praktiski projekti no visas Latvijas, tostarp laureātu vidū ir projekti no Tukuma, Saldus un Rēzeknes novadiem.

LLF atzīmē, ka galveno titulu “Dižprojekts 2022” saņēma projekts “Apgrieztā māja Smārdes pagastā”. Projekta rezultātā uzcelts tūrisma objekts – Apgrieztā māja, kur māja un tās iekārtojums ir apgriezts otrādi un nedaudz slīpi, tā apmeklētājiem radot nepieredzētas sajūtas.

Pēc žūrijas paustā, šāda veida projektu izveidošana Latvijā rosina iedzīvotājus biežāk par sava atvaļinājuma gala mērķi izvēlēties Latvijas apceļošanu, nevis doties ārpus Latvijas.

Vienlaikus otro vietu konkursā ieguva SIA “Erto prakse” īstenotais projekts “Traumatologa – ortopēda privātprakses izveide Saldus novadā”, informē LLF. Projekts rezultātā izveidota traumatologa – ortopēda privātprakse Saldū, kas sniedz pieejamu, kvalitatīvu un profesionālu ambulatoru palīdzību Saldus novada iedzīvotājiem pēc traumām vai ortopēdisku saslimšanu gadījumos.

Pēc LLF paustā, žūrijas komisija iesaka SIA “Erto prakse” izveidot traumatoloģijas – ortopēdijas centru Saldū, lai jaunākās idejas un pētījumi medicīnā nonāktu reģionā.

Savukārt trešo vietu ieguva IK “Healthy Snacks” projekts “Veselīgu graudaugu uzkodu ražošana”. LLF informē, ka uzņēmums ražo saldās un sāļās uzkodas no diedzētiem griķiem. Diedzētu griķu batoniņš “GRIKSi” ir bez pievienota cukura, bez glutēna, kā arī ir piemērots vegāniem un svaigēdājiem.




Žūrija komentāros atzinusi, ka šis varētu būt viens no Latvijas uzņēmēju veiksmes stāstiem, iesakot uzņēmumam paplašināt realizācijas tirgu kā arī fasēt batoniņus lielākos iepakojumos.

LLF norāda, ka laureāti tika noteikti apkopojot iedzīvotāju balsojumu LLF sociālajos medijos, vietējo rīcības grupu vērtējumu un ekspertu viedokli.

Kā informē biedrībā, ik gadu ar Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu un “Leader” jeb sabiedrības virzītas vietējās attīstības pieeju visā Latvijas lauku teritorijā tiek uzsākti un īstenoti vairāki simti daudzveidīgu iniciatīvu. Katra vietējā rīcības grupa savā darbības teritorijām ir identificējusi vajadzības, uz kurām balstoties ir izstrādāta vietējās attīstības stratēģija.

Visu aktivitāšu mērķis ir spēcināt vietējo kopienu un teritorijas attīstību – sekmēt ekonomisko attīstību, radot jaunas darba vietas un veicinot apkaimē ražotu produktu apmaiņu, atbalstīt pilsoniskās sabiedrības aktivitātes un kultūras norises, sakārtot ļaužu brīvā laika pulcēšanās vietas, iedrošinot uzņēmēju, iedzīvotāju un pašvaldību sadarbību pie vienotas nākotnes vīzijas īstenošanas.

Latvijas Lauku forums (LLF) konkursu rīko 12. reizi ar mērķi lepoties un rādīt piemēru uzņēmējiem, pašvaldībām un iniciatīvu grupām.

LLF ir nacionāla mēroga nevalstiskā organizācija, kas dibināta 2004.gadā. Biedrības misija ir veicināt Latvijas lauku līdzsvarotu attīstību, lai tie kļūtu par vietu, kur dzīvo apmierināti cilvēki, kuri savā dzīves vietā spēj realizēt ekonomiskās un sociālās vajadzības. Latvijas Lauku forumā darbojas vairāk nekā 80 biedru organizāciju.



Avots

Leave a Reply