Krievijas deputāts ir pārliecināts, ka Latvija tiks okupēta: «Mums šīs zemes vēl noderēs!»

“Nav jēgas šaut ar kodolieročiem pa Viļņu vai Rīgu – mums šīs zemes vēl noderēs,” Baltijas valstu nākotni mierīgā tonī pareģo Anatolijs Vasermans. (Foto: Anton Novoderezhkin/TASS/ Vida Press)

Ar saviem izteikumiem kārtējo reizi ievērību izpelnījies, iespējams, odiozākais no Krievijas Domes deputātiem – celibātā dzīvojošais “karojošais homofobs” Anatolijs Vasermans (“Taisnīgā Krievija”).



Kādā publiskā intervijā Vasermans, kura grandiozās fantāzijas un prognozes par ģeopolitiku regulāri izpelnās klausītāju uzmanību, pieķērās Baltijas valstu nākotnes ieskicēšanai.

“Nav jēgas šaut ar kodolieročiem pa Viļņu vai Rīgu – mums šīs zemes vēl noderēs,” mierīgā tonī saka Vasermans.

Intervētājs viņam pārvaicā: “Vai jūs ticat, ka nākotnē Baltijas valstis atkal nonāks zem Krievijas, Krievijas ietekmē?”

“Nu bet kur tad viņas liksies?” atbild Krievijas valstsvīrs, izpelnoties sanākušo skatītāju un klausītāju smieklus, ovācijas.

Turpinājumā Vasermans paskaidro savu nostāju, sakot, ka “Eiropas Savienība šīs valstis jau ir izsūkusi tukšas”, paņemot sev visu to, kas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā “uzkrāts Krievijas impērijas un PSRS laikos”.

“Eiropas Savienībai šīs zemes vairs nav interesantas un tikko kā tās kļūs par “toksiskiem aktīviem” – kā saka biznesa vidē – Eiropas Savienība šīs zemes atdos mums,” prāto odiozais politiķis.

Vasermanu intervē bijušais rīdzinieks

Interesanti, ka Vasermana intervētājs ir no Rīgas.

“Vadims Avva” jeb Vadims Aleksejevs, kurš sēž pretī agresorvalsts deputātam ir bijušais “Rietumu Bankas” Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs.

Aleksejevs publicista lomā Latviju ķengā jau gadiem, pieslejoties Krievijas redzējumam par Baltiju.

Latviju viņš pameta samērā nesen, līdzīgi kā virkne citu aktīvistu, kuri nu Krievijā ļaujas pilnvērtīgas “Z propagandas” veidošanai sociālajos tīklos un medijos.

Vēl pirms dažiem gadiem itin bieži šī aktīvista redzeslokā nonāca kādreizējais politiķis Aldis Gobzems. Viņa partiju “Likums un Kārtība” (pēcāk “Katram un Katrai”), kura izgāzās 14. Saeimas vēlēšanās, Aleksejevs visnotaļ dāsni reklamēja savā “YouTube” raidījumā “Selfi”.




Deputāts, kurš nožēlo lēmumu visu mūžu dzīvot bez seksa

Tikmēr ukrainis Anatolijs Vasermans tiek uzskatīts par vienu no visekstravagantākajiem Krievijas domes deputātiem.

Savulaik viņš centās iekļūt Ukrainas Radā, bet vēlāk (pēc Krimas okupācijas) 2016. gadā ieguva Krievijas pilsonību un nu nolēma lemt Krievijas likteni, pie tam būdams ar šķīstu tikumību, jo sev jau jaunībā devis celibāta zvērestu.

Kādā intervijā viņš atzinis, ka nožēlojot šo zvērestu, bet viņa vecumā jau vairs neko mainīt nevarot un nolēmis arī turpmāk iztikt bez seksa.

Tas gan viņam neliedz citus pamācīt seksoloģijā, jo Vasermanis ir kaislīgs homofobs.

Kaut arī sevi uzskata par absolūtu ateistu, jautājumā par homoseksualitāti viņš nostājas pareizticīgās Baznīcas pusē un par stulbumu sauc homoseksuālu savienību pielīdzināšanu laulībām.



Avots

Leave a Reply