Video: Vientuļais Putins atzīmē Ziemassvētkus Kremļa pareizticīgo baznīcā

Foto: EPA/Scanpix

Krievijas diktators Vladimirs Putins vienatnē apmeklējis Kremļa pareizticīgo baznīcā apmeklējis dievkalpojumu, lai atzīmētu pareizticīgo Ziemassvētkus, kurus aizēno Krievijas agresija Ukrainā.



Kremļa izplatītajās fotogrāfijās redzams, ka Putins stāvēja vienatnē, kamēr pareizticīgo priesteri zeltītās drēbēs ar garām svecēm rokās vadīja ceremoniju.

Iepriekšējos gados Putins parasti apmeklēja pareizticīgo Ziemassvētku dievkalpojumus Krievijas provincēs vai Maskavas tuvumā.




[presto_player id=23652]

Šodien, 7. janvārī, pareizticīgie svin Ziemassvētkus.

Sestdien Kremlis publicēja tā saimnieka apsveikumu. Putins apsveica pareizticīgos, sakot, ka šie svētki ir iedvesmojoši “labiem darbiem un centieniem”.

Viņš arī pauda atzinību pareizticīgo baznīcai, kuras ietekmīgais līderis – patriarhs Kirils – ir paudis pilnīgu atbalstu Krievijas iebrukumam Ukrainā.

Baznīcas organizācijas “atbalsta mūsu karavīrus, kuri piedalās īpašā militārajā operācijā”, sacīja Putins, izmantojot Kremļa oficiālo apzīmējumu iebrukumam Ukrainā.

Viņš piebilda, ka “tik liels un daudzpusīgs darbs ir pelnījis visdziļāko cieņu.”

Patriarhs Kirils aicināja ticīgos atbalstīt prokrieviskos “brāļus” Krievijas iebrukuma laikā Austrumukrainā.

Pagājušā gada sprediķī viņš teica, ka karavīra nāve Ukrainā “nomazgā visus grēkus”.

“Apollo.lv” iepriekš ziņoja, ka Putins ceturtdien uzdevis aizsardzības ministram Sergejam Šoigu ieviest uguns pārtraukšanas režīmu visā frontes līnijā Ukrainā pareizticīgo Ziemassvētku laikā.

Neraugoties uz paziņojumu, Krievijas karavīri pirmajās stundās 14 reizes atklāja artilērijas uguni un trīs reizes mēģināja triecienā ieņemt vienu no Luhanskas apgabala deokupētajiem ciemiem, piektdien platformā “Telegram” pavēstīja Luhanskas apgabala kara administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs.



Avots

Dalies: