Video: Sirreāls skats Skotijā, kur lēni rotē ledus disks

Video: Sirreāls skats Skotijā, kur lēni rotē ledus disks
Foto: ekrānuzņēmums no youtube.com video

Ceļotājus Skotijas kalnos pārsteidzis visai sirreāls skats – milzīgs, teju perfekti apaļš ledus disks, kas griežas kā skaņuplate.



“Sastapties ar kaut ko tik rāmu un perfekti izveidojušos… tas bija sirreāli. Mēs bijām paņēmuši savus kalnu divriteņus un lielāko daļu laika tos vienkārši stūmām gar ūdensteci. Laiks nebija skaidrs, tomēr pēc kādas pusotras stundas pārstāja snigt un mākoņi sāka izklīst,” izdevumam “SWNS” stāstīja aculiecinieks Dens Brauns.

Tajā brīdī vīrietis, kurš kopā ar tēvu baudījis pārgājienu Skotijas kalnos, ieraudzījis ledus disku, kas lēni griezies neliela ūdenskrituma pakājē. Sirreālo skatu viņš tūliņ iemūžinājis video.

“Neviens no mums neko tādu nebija redzējis – perfektu ledus disku, kas lēni griežas ūdenī,” piebilda Brauns.




Patiesi, video redzams ledus disks, kas lēnām griežas un, goda vārds, nedaudz atgādina citplanētiešu radītu tehnoloģiju, kas tur novietota pirms tūkstošiem gadu un pilda sazin kādu funkciju.

Citplanētiešiem gan ar to visu nav nekāda sakara. Šo reto fenomenu dēvē par ledus disku, un to palīdz veidot straumes, tomēr tieši temperatūras atšķirības liek tam griezties. Siltāks ūdens ir mazāk blīvs nekā auksts, tāpēc ledus kūst un grimst. Tas zem diska rada virpuli, liekot tam rotēt. Jo siltāks ūdens, jo ātrāk griežas ledus, rakstīts vietnē “National Geographics”.



Avots

Leave a Reply