Valsts policija konstatē 14 pārkāpumus kādā izglītības iestādes dienesta viesnīcā Madonas novadā

Foto: Valsts policija

Šā gada 25. janvārī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes (VP VRP) Dienvidvidzemes iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes Kinoloģijas daļas Rīgas un Kurzemes nodaļas inspektoriem un dienesta suņiem devās veikt profilaktisko pārbaudi uz kādu izglītības iestādes dienesta viesnīcu Madonas novadā saistībā ar iespējamu aizliegto vielu apriti nepilngadīgo personu vidū. Profilaktiskās pārbaudes laikā tika konstatēti 14 pārkāpumi.



Pamatojoties uz izglītības iestādes saņemto pieteikumu trešdien, 25. janvārī, VP VRP Dienvidvidzemes iecirkņa Prevencijas grupas amatpersonas sadarbībā ar VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas daļas Rīgas un Kurzemes nodaļas inspektoriem un suņiem Jerom un Fehra veica profilaktisko pasākumu kādā Madonas novada izglītības iestādes dienesta viesnīcā ar mērķi konstatēt iespējamu aizliegto vielu apriti nepilngadīgo personu vidū.

Izglītības iestādes dienesta viesnīcā profilaktiskās pārbaudes laikā pie nepilngadīgām personām kopumā tika atrastas 15 vienreizlietojamās elektroniskās cigaretes, četras vairākkārt lietojamās elektroniskās cigaretes, divas tvertnes ar šķidrumu, kas paredzētas elektroniskajām cigaretēm, divas cigarešu paciņas ar LR akcīzes nodokļu markām, viena cigarešu paciņa “Premier” bez LR akcīzes nodokļu markas, kā arī vīstoklis ar zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielu.





Par konstatēto Valsts policijā ir uzsākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi narkotisko, psihotropo, toksisko un citu apreibinošo vielu jomā, deviņi administratīvā pārkāpuma procesi par tabakas izstrādājumu vai bezdūmu tabakas izstrādājumu lietošanu vai glabāšanu un divi administratīvā pārkāpuma procesi par neakcizēto preču glabāšanu. Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu iegādāšanos vai glabāšanu, ja to izdarījis bērns, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 15 eiro.

Valsts policijas amatpersonas šādas pārbaudes rīko, galvenokārt, pēc skolas vadības iniciatīvas un pieteikuma, kā arī gadījumos, ja saņemti signāli no apkārtējiem, ka notiek tabakas izstrādājumu vai narkotisko vielu lietošana nepilngadīgo vidū. Lai novērstu atkarību izraisošo vielu apriti, šādas pārbaudes notika iepriekš un, pēc izglītības iestāžu pieteikumiem, notiks arī turpmāk.



Avots

Leave a Reply