Daugavpilietis ar pneimatisko pistoli šāvis pa logiem, kliegdams «kur tiek slēpti hohli, kur ir hohli, lai nāk ārā?»

Daugavpilietis ar pneimatisko pistoli šāvis pa logiem, kliegdams «kur tiek slēpti hohli, kur ir hohli, lai nāk ārā?»
Foto: Youube.com/ @AirgunGearShow. Attēlam ir ilustratīva nozīme

Daugavpils tiesa pērnā gada decembra beigās skatījusi lietu, kurā kāds vīrietis notiesāts par to, ka tā paša gada 20. maijā pie kādas mājas ar pneimatisko pistoli šāvis uz logiem, kliedzot, ka grib atrast, kur tiekot slēpti “hohli” [“hoholi” – rupjš ukraiņu apzīmējums, red.], lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.



Spriedumā norādīts, ka notiesātais vīrietis, huligānisku motīvu vadīts, piegāja pie kādas mājas, kuras virzienā raidīja vismaz desmit šāvienus no līdzi paņemtās pneimatiskās pistoles “Colt”.

Vismaz viens no šiem šāvieniem trāpīja pakešu logā, to sabojājot un radot zaudējumus 100 eiro vērtībā.

Tāpat vīrietis mājas virzienā kliedza – “kur tiek slēpti hohli, kur ir hohli, lai nāk ārā.” Mājā dzīvojošā sieviete viņam vaicājusi, kāpēc tiekot šauts uz cilvēkiem, kā arī norādījusi, ka miteklī dzīvo tikai latvieši, bet ukraiņu nav. Viņai piebalsojis arī cits mājokļa iemītnieks.

Saņēmis šīs atbildes vīrietis devās prom, bet draudēja, ka vēl atgriezīsies un tiks skaidrībā.

Vīrietis notikuma vietu atstāja automašīnā, taču viņam nebija autovadītāja apliecības, jo tā viņam tika atņemta jau citā kriminālprocesā.




Tiesas spriedumā lasāms, ka notiesātais vīrietis bijis agrāk sodīts. Četras reizes viņš arī tiesāts par izvairīšanos no tiesas nolēmuma pildīšanas, tostarp, par automašīnas vadīšanu.

Tiesa nolēma vīrietim piespriest divus mēnešus ilgu ieslodzījumu par huligānisko rīcību, kā arī četrus mēnešus ilgu ieslodzījumu par izvairīšanos no tiesas nolēmuma pildīšanas, proti, automašīnas vadīšanu, lai arī tiesības viņam bija atņemtas.

Tāpat vīrietim nāksies samaksāt 100 eiro lielu materiālo kompensāciju par sabojāto stiklu, kā arī 500 eiro lielu morālā kaitējuma kompensāciju.

Kopumā vīrietim aiz restēm būs jāpavada četri mēneši, bet noziegumā lietotā pneimatiskā pistole tiks iznīcināta.



Avots

Leave a Reply