Carnikavā jaunietis nožņaudz klasesbiedreni un viņas līķi paslēpj mežā – lūdz tiesāt par slepkavību

Carnikavā jaunietis nožņaudz klasesbiedreni un viņas līķi paslēpj mežā – lūdz tiesāt par slepkavību
Attēlam ilustratīva nozīme. Foto: unsplash.com/ @zvandrei

Prokuratūra nosūtījusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēts 18 gadus vecs jaunietis par savas klasesbiedrenes slepkavību, informēja prokuratūra.



Apsūdzētais 2022. gada 26. jūnijā kopā ar savu klasesbiedreni atradies mežā Carnikavas promenādes rajonā un brīdī, kad cietusī vēlējās doties mājās, uzvilka rokās gumijas cimdus un sāka viņu žņaugt.

Meitene pretojās un centās aizbēgt, bet apsūdzētais viņu panāca un turpināja žņaugt, ap kaklu aptinot viņas garos matus.

Pēc meitenes nogalināšanas līķis tika paslēpts mežā.

Krimināllikumā paredzētais sods par šādu noziegumu ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana no desmit līdz 20 gadiem.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas rajona tiesai.

Jau ziņots, ka 2022. gada 27. jūnijā Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka no iepriekšējā vakara bezvēsts prombūtnē atrodas kāda 2003. gadā dzimusi sieviete, kura pēdējo reizi redzēta 26. jūnijā Carnikavā kopā ar savu paziņu – 2004. gadā dzimušu vīrieti.




Policija nekavējoties sāka saņemtās informācijas pārbaudi un sievietes meklēšanu. Tās pašas dienas pievakarē Carnikavā, meža masīvā likumsargi atrada viņas līķi ar acīmredzamām vardarbīgas nāves pazīmēm.

Vienlaikus tajā pašā dienā policijas rīcībā nonāca informācija, ka meitenes paziņa atrodas Rīgā, uz kādas daudzdzīvokļu mājas jumta un, iespējams, vēlas izdarīt pašnāvību.

Notikuma vietā nekavējoties ieradās operatīvie dienesti, lai novērstu pašnāvību. Veiksmīgas sadarbības rezultātā jaunais vīrietis tika aizturēts turpmāko procesuālo darbību veikšanai.



Avots