Postošā ugunsgrēkā Rīgā sestdien gājuši bojā divi cilvēki

Postošā ugunsgrēkā Rīgā sestdien gājuši bojā divi cilvēki
Foto: aculiecinieka foto

Ugunsgrēkā Rīgā sestdien gājuši bojā divi cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).



Sestdien, 26.novembrī, plkst. 17.31 saņemts izsaukums uz Lielo ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg ēka 240 kvadrātmetru platībā. No ēkas pirmā stāva evakuēts viens cilvēks, kurš nodots mediķiem.

Ēkā nogruva starpstāvu pārsegums. Notikuma vietā tika atrasti divi bojāgājuši cilvēki.




Foto: Aculiecinieka foto

Vienlaikus VUGD pārstāvji atzīmē, ka ugunsdzēsēji nosargāja desmit metru attālumā esošo piecstāvu dzīvojamo māju.

Ap plkst.5 no rīta VUGD darbs notikuma vietā noslēdzās.

Tāpat sestdien, 26.novembrī, plkst.15.23 VUGD saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas piektajā stāvā ar atklātu liesmu dega dzīvoklis 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 24 cilvēki.

Ugunsdzēsēji glābēji no Maskavas ielā degošā dzīvokļa un blakus dzīvokļa izglāba divus cilvēkus, kuri notikumā cieta un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. No degošā dzīvokļa tika izglābts arī suns.

Pēc dažām stundām ugunsdzēsēju darbs notikuma vietā noslēdzās.

Savukārt plkst.19.01 VUGD saņēma izsaukumu uz Gaigalas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamās ēkas starpstāvu pārsegums desmit kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās evakuējas septiņi cilvēki, bet vēl trīs cilvēkus evakuēja ugunsdzēsēji glābēji.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma kopumā 37 izsaukumus, no kuriem 23 bija uz glābšanas darbiem, deviņi uz ugunsgrēku dzēšanu, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.



Avots