Tiesa atzīst Kašera un viņa dzīvesbiedra Jāņa savienību par ģimeni

Foto: Instagram.com

Multimākslinieks Kašers, īstajā vārdā Kaspars Blūms–Blūmanis, un viņa dzīvesbiedrs Jānis Miņins ir viens no 30 pāriem, kuri iesniedza tiesā prasības atzīt viņu attiecības par ģimeni. Pāri viens pēc otra saņem tiesisku apstiprinājumu, ka ir ģimene, arī multimākslinieka savienība nav izņēmums.



“Šī ir ļoti būtiska uzvara mūsu ģimenei, ceru nākamajām paaudzēm nebūs jāstājas valsts, tiesas priekšā, kas nospriestu, akceptētu, ko drīkstam mīlēt, ar ko drīkstam vai nedrīkstam, veidot ģimeni,” sociālajos tīklos prieka vēsti paziņo Kašers.

Sprieduma tekstā teikts – apmierināt Kaspara Blūma-Blūmaņa un Jāņa Miņina pieteikumu. Konstatēts, ka attiecības starp Kasparu Blūmu-Blūmani un Jāni Miņinu ir atzīstama par ģimenes attiecībām Latvijas Satversmes 110.panta izpratnē.

Kaspara dzīvesbiedrs Jānis arī neslēpj savu sajūsmu, sakot, ka pozitīva ziņa, tiesa ir apmierinājusi viņu ģimenes pieteikumu, un, jā – viņi ir ģimene!




2021. gada 16. jūnijā Dānijā Kaspars un Jānis apprecējās, vairāk nekā pēc gada izdevies panākt, ka arī dzimtenē viņu attiecības tiek likuma priekšā uztverta kā oficiāla savienība.

“Nekas šajā pasaulē nekad nevarētu būt tik brīnišķīgs kā mīlestība, ko tu man esi devis. Tava mīlestība padara manas dienas gaišas, bagātinot manu dzīvi,” Kašers uzrunāja mīļoto Jāni kāzu gadadienā.

Atklātu sarunu ar Kašeru par homoseksualitāti, iemīlēšanos, kāzām un sevis pieņemšanu lasi ŠEIT!



Avots

Dalies: