Tikai 11% Krievijas iedzīvotāju pilnībā netic valsts mediju informācijai par karu, vienlaikus 76% krievu atbalsta Krievijas armijas darbības Ukrainā

Foto: iltalehti.fi

Vairāk nekā puse Krievijas iedzīvotāju – 54% – daļēji tic un daļēji netic Krievijas valsts mediju sniegtajai informācijai par karu Ukrainā, liecina Krievijas socioloģisko pētījumu uzņēmuma “Levada centrs” aptaujas rezultāti.

 

11% Krievijas iedzīvotāju pilnībā netic valsts mediju informācijai par karu, bet 31% pilnībā tic valsts medijiem.

Vienlaikus 76% krievu atbalsta Krievijas armijas darbības Ukrainā.

Visvairāk cilvēku, kas pilnībā uzticas valsts medijiem, bija to vidū, kuri “ļoti uzmanīgi” seko situācijai Ukrainā – 51% (arī vismazāk šaubās – 38%). Savukārt no tiem, kas seko “bez īpašas uzmanības”, Krievijas valsts medijiem pilnībā uzticas tikai 20%, savukārt 66% uzticas tikai daļēji. No tiem, kas “nemaz neseko”, pilnībā medijiem uzticas tikai 12%, bet daļēji – 52%.

 

Pēc “Levadas centra” datiem, jūlijā no Ukrainas kara distancējās nedaudz mazāk par pusi iedzīvotāju – 32% informācijai par karu sekoja “bez lielas uzmanības” un 11% “nesekoja vispār”.

Visvairāk notiekošajam Ukrainā seko līdzi, atbalsta Krievijas armijas rīcību un lielākā mērā uzticas valsts medijiem vecākās paaudzes, rezumē “Levadas centra” direktors Deniss Volkovs. Bet notiekošajam neseko līdzi jaunatne: kopumā viņus neinteresē, kas notiek Ukrainā, bet viņi arī neatbalsta Krievijas izvērsto agresiju.

 

Avots