Operācija, kas nelikās iespējama. Britu ķirurgs atdala dvīņu kopā saplūdušās smadzenes

Operācija, kas nelikās iespējama. Britu ķirurgs atdala dvīņu kopā saplūdušās smadzenes
Foto: ekrānuzņēmums no Facebook.com

Trīs gadus vecie brazīliešu dvīņi Bernardo un Artūrs piedzima ar kopā saplūdušām smadzenēm. Savas dzīves laikā puikas piedzīvojuši jau septiņas operācijas, pēdējo divu operāciju laikā zem skalpeļa pavadot pat 33 stundas. Nu dvīņi varēs dzīvot normālu dzīvi, pateicoties britu ķirurgam, kuram izdevies viņus atdalīt, vēsta “Independent”.



Sarežģīto operāciju vadīja britu ķirurgs Noors Džeilīnī kopā ar Riodežaneiro slimnīcas ķirurģijas nodaļas vadītāju Dr. Gabrielu Mafereju. Abi ķirurgi mēnešiem ilgi izmēģinājuši operāciju virtuālajā realitātē, pirms savas metodes pielietoja uz dvīņiem.

Dr. Džeilīnī operāciju raksturoja kā ievērojamu sasniegumu un fantastisku piemēru tam, cik vērtīgs ir komandas darbs. “Mēs ne tikai nodrošinājām zēniem un viņu ģimenei normālu dzīvi, bet arī iedrošinājām Riodežaneiro komandu ar spējām un pārliecību, ka viņu darbs nav bijis veltīgs,” sacīja Dr. Džeilīnī.

Tikmēr Dr. Maferejs atzina, ka ar šo ģimeni strādā jau 2,5 gadus: “Pirms divarpus gadiem zēnu vecāki ieradās pie mums slimnīcā, lai meklētu palīdzību. Kopš pirmās dienas viņi kļuva par mūsu ģimeni!”.




Viņu darbu atbalstīja “Gemini Untwined”, Dr. Džeilīnī dibināta labdarības organizācija, kuras mērķis ir vākt līdzekļus brāļiem un māsām, kas dzimuši savienotām galvām – tā sauktajiem “Craniopagus” dvīņiem.

Bernardo un Artūra atdalīšana vienam no otra bija viens no sarežģītākajiem atdalīšanas procesiem, kāds jebkad veikts, un daudzi ķirurgi uzskatīja, ka tas nav iespējams, norāda labdarības organizācija.

Tā kā puikas ir gandrīz četrus gadus veci, viņi ir arī vecākie dvīņi ar saplūdušām smadzenēm, kas ir atdalīti. Abi dvīņi slimnīcā atveseļojas labi, un viņiem tiks nodrošināta sešu mēnešu rehabilitācija.



Avots

Dalies: