Grēta Tūnberga apmeklējusi Rīgu

Foto: https://twitter.com/evljana | Eva Koršunova

Rīgā manīta pasaulslavenā klimata aktīviste Grēta Tūnberga, ziņo mikroblogošanas vietnes “Twitter” lietotāja, kurai arī uzņēmusi kopbildi ar slaveno zviedru meiteni.



“Twitter” lietotāja Eva Tūnbergu satikusi netālu no Brīvības pieminekļa.

Ļaudis tviterī prāto ka Tūnberga, visticamāk, Rīgā ir ieradusies no Zviedrijas. Portāls “Sejas.lv” novēroja, Grētas sociālajos tīklos un mājaslapā nav paziņojumu par oficiālu vizīti vai mītiņu, kas būtu paredzēts Latvijā.

Pirms pāris stundām Grēta dalījusies ar bildi savā tvitera kontā, kur redzama tajā pašā t-kreklā, kas redzams mugurā latvietes un Tūnbergas kopbildē.

Grēta Tintina Eleonora Ernmane Tūnberga ir 19 gadus veca zviedriete un vides aktīviste. 15 gadu vecumā viņa sāka protestēt pie Zviedrijas parlamenta, ka ir nepieciešamas tūlītējas darbības klimata maiņas apkarošanai.

2018. gada novembrī daudzviet pasaulē tika uzsākti Fridays for Future pasākumi, kas kļuva plašāki pēc Tūnbergas runas ANO klimata konferencē tā paša gada decembrī.

2019. gada 15. martā apmēram 1,4 miljoni skolēnu 112 valstīs (tai skaitā Latvijā) piedalījās skolu streikā un protestā, 2019. gada 24. maijā notika līdzīgs pasākums, kurā piedalījās cilvēki no 125 valstīm.

Tūnberga ir saņēmusi vairākus apbalvojumus par savu aktīvismu. 2019. gadā tikusi nominēta Nobela miera prēmijai.






Avots