«Bez tabu» vadītājs Egons Reiters pēc 11 gadu kopdzīves apprec mīļoto Zani (FOTO)

Ar savu izredzēto Zani Lipsbergu, kas apprecoties pārgāja vīra uzvārdā, Egons Reiters kopā nodzīvojis jau 11 gadu. Abi ir vecāki divām atvasēm, jaunākajam puikam ir tikai divi gadiņi. (Foto: no privātā arhīva (Māris Arbidāns))

Liels bija pārsteigums TV raidījuma “Bez tabu” vadītāja un radio ētera personības Egona Reitera (44) tuviniekiem un draugiem, kad, uzaicinot visus kopā nosvinēt Līgo svētkus viņa jaunajā zemes pleķītī Engures pusē, atklājās, ka visi sapulcināti uz Egona un viņa dzīvesbiedres Zanes kāzām.



Kā šonedēļ raksta žurnāls “Kas Jauns”, tad viens no retajiem radiniekiem, kurš zināja par plānoto skaisto notikumu, bija Zanes tēvs, jo viņš, izrādās, pats personīgi uzšuvis meitai kāzu kleitu.

Ar savu izredzēto Zani Lipsbergu, kas apprecoties pārgāja vīra uzvārdā, Egons Reiters kopā nodzīvojis jau 11 gadu. Abi ir vecāki divām atvasēm, jaunākajam puikam ir tikai divi gadiņi.

Kā atklāj Egons Reiters, abi ar Zani vadījuši jauku un harmonisku ģimenes dzīvi, un kāzu jautājums pārim līdz šim nebija šķitis aktuāls. Vismaz ne tas steidzamākais. Egons zinājis – kādudien Zani apprecēs, taču tālāk par ideju nebija nonācis. Viss mainījies salīdzinoši nesen – kovida pandēmijas laiks un karš Ukrainā divu bērnu vecākiem licis caurskatīt prioritātes, un viņi sapratuši, ka nu ir pienācis īstais laiks kļūt par likumīgiem laulātajiem. Kāzas Egons un Zane organizējuši paši, netērējot līdzekļus speciālistu algošanai.

Kāzās piedalījās arī pāra bērni. Jaunlaulātos un kāzu viesus ar muzikālu sveicienu priecēja Egona un Zanes draugs mūziķis Jānis Aišpurs. Turpmāk ik gadu Līgo svētki Reiteru ģimenei atgādinās par viņu precību dienu un kāzu jubilejas Egons un Zane varēs svinēt jāņuzālēs, lecot pāri ugunskuram.

“Mūsu kāzas bija kā bērniņa gaidības un radības, ar neziņu par to, kas piedzims. Tā diena nebija vienkārši diena – Viņa bija kā atsevišķa mistiska, maģiska būtne, kura ņēma mūs pie rokas un veda sev līdzi. Mums bija jāļaujas un jāpaļaujas. Tur bija piedzimšana. Es piedzimu par sievu, Egons par vīru. Piedzimšana nav viegla. Tā ir skaista, bet ļoti grūta, ir jāpiepūlas, lai notiktu tas brīnums. Un tikai paša rokās un spēkos ir to paveikt. Egon Reiter, man patika būt Tavai līgavai!

Mūsu kāzas bija tik perfektas savā neperfektumā. Pirmais valsis krokšos, bet savā pagalmā. Lauku šiks. Tik ļoti mūsu.

Daudz kā palika nepaspēts, daudz kas mainījās stundu laikā, bet tur bija kāda augstāka spēka klātesamība. Dieva dāvana! Vai kāzas ko maina? Nē un jā. Vairāk – jā. Precēties ir tik forši! Precieties! Par vieniem skaistiem svētkiem vairāk. Šie svētki un piedzīvotais satuvina,” atzīst Egona Reitera sieva Zane.






Avots