Foto: Pedagogi piketā pie Saeimas pieprasa sabalansētu darba slodzi un atalgojumu

Foto: Tv3.lv

Šodien pusdienlaikā Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rīkotajā piketā pie Saeimas pulcējušies pedagogi no visas Latvijas.



Arodorganizācijas priekšsēdētāja Inga Vanaga norādīja, ka protestā pārstāvēti visos izglītības līmeņos strādājošie, sākot no pirmsskolas izglītības un beidzot ar augstākās izglītības iestādēm, jo nesabalansētā darba slodze, pret kuru iestājas arodbiedrība, skar pilnīgi visus pedagogus.

Pēc Vanagas paustā, trīs galvenās arodbiedrības prasības ir sabalansēta darba slodze, atalgojuma palielināšanas grafiks saskaņā ar Izglītības likumā noteiktajiem principiem un taisnīgs finansējuma sadales mehānisms, lai neciestu pedagogi no pašvaldībām ar sakārtotu skolu tīklu un lielu izglītojamo skaitu.

Uz jautājumu, cik lielas ir izredzes, ka pikets palīdzēs risināt pedagogu sasāpējušās problēmas, un kāda būs arodbiedrības tālākā rīcība, ja prasības netiks sadzirdētas, Vanaga atbildēja, ka šādas protesta akcijas parasti nepaliek bez rezultāta, tomēr, ja šoreiz tā notiks, tad uz atkārtotiem protestiem pedagogi pulcēsies rudenī. Par konkrētiem tālākajiem soļiem tikšot lemts LIZDA padomes sēdē 20.jūnijā.

Vanaga uzsvēra, ka izglītības sistēma valstī ir sabrukuma priekšā, un tas pavisam drīz var rezultēties ar to, ka nebūs vairs, kas iet klasēs, kas vada stundas. Tādā gadījumā būtiski cietīšot izglītības kvalitāte un pieejamība.




Foto: Tv3.lv



Avots